Местан: Придържаме се към консенсусните решения (видео)

  • 02 юли 2014 10:52

  • 2007
  • 3
Местан: Придържаме се към консенсусните решения (видео)
© Булфото

В последните седмици от мандата на Народното събрание е разумно да се придържаме към безспорни законопроекти. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, предаде репортер на "Novini.bg".

ДПС прави необходимото парламентът да се занимава точно и единствено със законопроектите, по които е постигнато съгласие, заяви Местан във връзка с гласуването на предложения за включване на различни законопроекти в дневния ред на парламента. „И от едната, и от другата страна има безброй предложения, които не минават с гласове „против” на ДПС предвид по-високия кворум, който е необходим за взимане на решенията.

По повод искането на министъра на земеделието и храните Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по за оставка на ръководството на Държавен фонд „Земеделие”, Местан посочи: „Ако е вярно и има официална позиция на министъра на земеделието, доколкото го познавам, е достатъчно солиден човек и не би казал нещо, в което да не е дълбоко убеден”.

Не е задължително ветото върху Закона за защита на конкуренцията да бъде преодоляно. Смятам, че това не е задължително. Това отговори лидерът на ДПС, на въпрос как ще бъдат осигурени нужните гласове за преодоляване на ветото върху Закона за защита на конкуренцията.

„Когато няма политическа воля, нещата просто не се случват”, заяви Местан. „Политическата воля би трябвало да бъде преобладаваща – такава е логиката на парламентарната демокрация. В случая, когато казвам когато няма политическа воля, имам предвид достатъчно политическа воля”, посочи той.

„Не знам дали би имало време за промени в Изборния кодекс и не знам доколко тази тема ще влезе в кръга на теми, по които е възможно да се постигне съгласие”, каза Местан.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2007 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.28 | 13:20

3
Волен Сидеров-българско лайно номер 1, Лютви Местан-турско лайно номер 2

2015.05.28 | 13:20

2
И какво?Вдигате пушилка и прах в очите,а де факто защитавате монополите.И второто което се разбира е,че искате да се лепнете за всеки,който ще вземе властта.Само крадете и вредите на страната и населението.
bbb

2015.05.28 | 13:20

1
турци-турци каквото и да правите хората винаги ще ви МРАЗЯТ.защото сте със дявола.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини