Интриги се вихрят в Реформаторския блок

  • 19 юни 2014 11:39

  • 3793
  • 2
Интриги се вихрят в Реформаторския блок
© Булфото

Опит за изолиране на ДСБ в рамките на Реформаторския блок са обсъждали ръководствата на "Движение България на гражданите" и СДС на среща в Пловдив, пише "Труд". На срещата са присъствали Емил Кабаиванов и Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, по чието време бе разтрогната "Синята коалиция" между СДС и ДСБ. Там е била и Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, както и водачът на сините Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

След като кандидатът на тъмносините за евродепутат Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат измести Кунева от мястото в Брюксел, в Реформаторския блок тлее напрежение.

Част от присъствалите на срещата са заявили, че влиянието на ДСБ, чийто лидер Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и е говорител на блока, трябва да бъде ограничено с общи сили. Предстояли разговори с БЗНС и НПСД за бъдещето на РБ, твърдят участници в сбирката.

Заместникът на Кунева Даниел Вълчев каза, че РБ "няма да стане придатък на никоя от партиите, например ДСБ". Още преди евровота той намекна, че има вариант за смени на върха на коалицията. Според източници на "Труд" тече подготовка и на ново споразумение между партиите в обединението.

Междувременно членът на Контролния съвет на ДБГ Иво Иванов поиска оставката на Кунева и ръководството, а от партията го обвиниха, че не работел за формацията и не изпълнявал задълженията си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3793 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Niky

2015.07.07 | 15:05

2
вече го казах веднъж, че без ДБГ и М.Кунева, останалите партии ще имат по-голям успех в изборите.
SLAVA NA BKP I SDS

2014.06.20 | 17:46

1
E..KOI CHTE VODI BACHTINA DRUJINA DA NE GOVORIM ZA REPUBLIKATA-TOVA ZA DSB E PREDVIDLIVO I SPRAVEDLIVO A..ZABRAVIH I ZA NADETO

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини