Миков: ГЕРБ може да се опита да състави правителство в рамките на този парламент

  • 12 юни 2014 14:45

  • 7431
  • 72
Миков: ГЕРБ може да се опита да състави правителство в рамките на този парламент
© Булфото

ГЕРБ може да се опита да състави правителство в рамките на мандата на този парламент. Това заяви председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в предаването „12+3“ по БНР. Според него към подобни заключения навеждало изказването на бившия премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че ще бави мандата за формиране на кабинет, връчен му от президента, възможно най-дълго.

Утрешният кворум в НС ще покаже дали ГЕРБ наистина искат предсрочни избори, коментира той след като днешното заседание на НС, на което трябваше да бъде обсъден референдум за изборните правила, не се състоя заради липса на кворум.

Въпросът за референдума смятам, че е удачно и утре да се постави в дневния ред на Народното събрание и да се види утре ще има ли кворум по два въпроса - насроченото гласуване на внесения проект на решение за оставка на кабинета и след него да започнем обсъждането на референдума. Министър-председателят е този, който ще сложи своята оставка, след това има конституционна процедура. Вече разбрахме, че ГЕРБ ще бави класификационната процедура и може би ще се опитат да направят правителство в рамките на този мандат. Очевидно не се искат бързи предсрочни избори. Ние настояваме за варианта най-бързи избори, а сега тези, които най много искаха, започват да шикалкават и да търсят формални поводи, убеден е Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

КСНС не би трябвало да обсъжда следващите избори, категоричен е Миков. "Президентът носи отговорността да насрочи избори. Хубаво е, че търси консултации. Малко ми е странно, че това не са политически консултации за насрочване на избори, а КСНС, в който участват и редица други служби, включително и членове на кабинета.

Според Миков оцеляването на БСП не минава през оставката на председателя ѝ Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, защото БСП не е лидерска партия. Миков коментира, че политическата криза у нас се задълбочава не сама, а благодарение на безотговорно политическо поведение.

По повод заплаха от страна на хората на Борисов, че няма да влязат в пленарна зала, докато кабинетът не подаде оставка, той заяви: "Правителството не е на Цачева, че да подава заради нея оставка, когато премиерът реши, тогава." Миков заяви, че всички варианти са възможни за датата на предсрочния вот. Той уточни, че левицата е за възможно най-спешни избори.

Той заяви, че по време на вчерашната му среща с лидера на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, не е обсъждана темата за оставката на правителството.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7431 72

Свързани новини

Коментари 72

Добави коментар
onq s konq

2014.06.15 | 19:27

72
Миков нещастен?!!ГЕРБ може да се опита,може и да не се опита!Също като шопа-мага да копам,мога и да не копам:)Кой си ти че да държиш сметка на най-голямата и мощна партия в България?!Скривай се в червената си черупка и си вэемай депутатската эаплата докато все-още ти я дават!
Иван

2014.06.15 | 19:26

71
Мише, спри алкохола. Излагаш се.

2014.06.13 | 10:36

67
Те не искат ти да гласуваш. Те искат в изборния ден да се почувстваш „над нещата“ - да си останеш кротък на дивана вкъщи и да си боцкаш домати на промоция, да отидеш за гъби или пък да събираш тен по плажовете в Гърция, далеч от изборните секции и от възможността да упражниш гражданския си дълг - дълг не само към обществото, а и към твоето дете; към твоите родители; към самия теб. Те искат да правиш всичко друго, но не и да гласуваш.
AJ4A

2014.06.14 | 11:44

70
Дългът към твоите родители, дългът към твоето дете, дългът на историята на цивилизацията ни зове да ИЗМЕТЕМ БОЛШЕВИШКАТА СГАН ОТ ЛИЦЕТО НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!!!! Това обаче не може да се случи с гласуване на избори, ПРОВЕЖДАНИ ОТ КОМУНИСТИ, ПРИ КОИТО НЯМА НИКАКВА ПРОЗРАЧНОСТ НА ТЕМА БРОЕНЕ И ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ, другарки и другари БОЛШЕВИШКИ КЛАКЬОРКИ или празноглави философи!!!!
AJ4A

2014.06.14 | 11:44

69
Как ще бориш маифята, гласувайки за нея???? Как ще разбереш дали гласа ти НЕ е преброен за мафията, след като има тайна на вота???? Защо лъжете хората, че ИЗБОРИТЕ СА ЧЕСТНИ И ПРОЗРАЧНИ и чрез избори по сегашните правила можем да преборим КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ, която ни управлява вече 70 години и въпреки десетките избори досега, още не сме я преборили?????

2014.06.13 | 19:48

68
KADE E MIYFTIQTA BOIKO TURZINA
БОЗДУГАН

2014.06.13 | 01:47

25
ВСИЧКО е ЯСНО ! БСП и ГЕРБ и ДПС са мафии ! Трябва да изчезнат , защото са клонирани от уродливата част на БКП ! ВЛАСТТА на АТАКАААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР по пътя на възраждането на България !
До Боздуган

2014.06.13 | 10:25

66
Чакай ти Атака да възкръсне на Великден.

2014.06.13 | 01:46

20
АТАКАЛЪ умря бе курвиии хахаххаахахх

2014.06.13 | 09:31

65
Ей нагли тези червените!!Сякаш една майка ги е правила всичките от Станишев до последният бесепар.Ти го хокаш то ти се радва,ти го гониш то се навира от горе ти.Не знам как ги е събрал Станишев ама все са елитни тъпанари и добре им плаща щом го пазят от оставка в БСП.
Боримечката

2014.06.13 | 09:31

64
Да, опитвайте се, и се въртете до безкрай и все вие, гадове, никой друг!!! Престъпници, на никого, вече не вярвам!!! Негодници, ваща мамааааааа!!! Сега остава и задължително гласуване да обявят, щеш не щеш, за тях пак, да гласуваш, за тия, същите престъпници и негодници!!! Мръсни гадове!!!
Един

2014.06.13 | 09:31

63
Задължително гласуване, може да има, единствено, със опция за гласуване ------- ПРОТИВ СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ, И НАЛАГАНАТА ОТ ТЯХ, МАФИОТСКА СТУКТУРА НА УПРАВЛЕНИЕ !!! -------

2014.06.13 | 08:39

62
Tezi koito pi6at sa smotanite i prostite balgari

2014.06.13 | 08:39

61
ot gerb

2014.06.13 | 08:39

60
aтака са турци

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини