Манолова: Плевнелиев да си подаде оставката по примера на Шарл дьо Гол

  • 05 юни 2015 17:27

  • 2394
  • 20
Манолова: Плевнелиев да си подаде оставката по примера на Шарл дьо Гол
©

Днес дадохме урок на ГЕРБ. Каквото повикало - такова се обадило. Това каза депутатът от БСП лява България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в предаването "Лице в лице" по БТВ.

В предходния мандат ГЕРБ редовно бойкотираха заседанията на парламента. Беше въпрос на време да им дадем урок, защото много се разпуснаха. Те започнаха да свикват, че затопли ли се времето спират да идват на работа и тръгват на море, коментира червената депутатка.  И допълни, че ако са били в зала пленарно заседание е щяло да има.

Вие сте като ГЕРБ, защото правите като тях, отбеляза Ризова.

Манолова не се съгласи и посочи, че това е бил урок, че трябва да се ходи на работа. "Те ваканцуваха и се забавляваха цяла година. Достатъчно е да влезеш в пленарна зала, за да се ориентираш какво е състоянието на кворума. Те се разпуснаха, защото се държат високомерно и на дебатите - претупват изявленията, за да се гласува по-бързо".

Тя отрече да имат договорка за бойкот заедно с ДПС. Според Манолова още петък депутатите вече са си били планирали дълъг уикенд и затова не са отишли на работа. Тя изтъкна, че не си е позволила да отсъства нито един ден. Те трябва да са на работа от 9:00 ч.

Манолова изказа своето възмущение от факта, че ГЕРБ са я излъгали. "След като обещаха и гласуваха на първо четене за намаляване на таксите на частните съдебни изпълнители, обжалването на оценките им, да се увеличи дохода, който не могат да ти пипат и т. н. ГЕРБ се отметнаха и гласуваха "против", посочи тя.

По повод референдума на президента тя каза: "Аз лично ще подкрепя провеждането на референдум за задължителен вот и мажоритарен вот. Електронното гласуване е противоконституционно и ще стимулира купения вот".

Манолова отново обяви, че президентът нарушава закона. Президентът се постави над българските граждани и над закона. Текстът в закона за референдумите казва, че той трябва да изчака една година. Тя припомни, че миналата година парламентът е отхвърлил искането му. От своя страна Манолова реши да зададе въпрос на Плевнелиев. "През 60-те години във Франция президентът Шарл дьо Гол внася референдум, който е бил отхвърлен от гражданите, след което той подава оставка. Питам, ако гражданите отхвърлят въпросите на президентът Плевнелиев, дали той ще последва примера му, както много достойни европейски президенти".

По повод предложение подкуп на председателя на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, Манолова отрече да знае. "Нито са ми предлагали пари, нито съм предлагала пари. Моят рейтинг в БСП го доказва. Това е абсурдно. Смятам, че е невъзможно да бъде подкупен който и да е от делегатите на БСП. Който знае истината нека да я каже - аз не я знам".

Тук водещата се възмути и попита: "Вие какво си говорите в БСП?. Лично Станишев е заявил това на конгреса на БСП. Вие нали бяхте там?"

Да, Станишев каза нещо такова, спомни си Манолова. И допълни, че тогава е имало много емоции. "Аз не съм обърнала внимание. В такива разговори не участвам и отказвам да ги коментирам. Редно е този въпрос да бъде изчистен докрай".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2394 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Умник Гюро

2015.06.09 | 00:54

20
Майка ти да еbа, лайняна джибро!

2015.06.07 | 16:12

19
Един дрисък не може да бъде сравняван с Генерал Шарл дьо Гол!

2015.06.07 | 13:44

18
TOQ SMESHNIK UREZILI BALGARIA TOI ZA ZVENOVOD NE STAVA KAMO LI ZA PREZEDENT

2015.06.06 | 20:38

12
презедент ли?...че и на латиница...
nekoi

2015.06.07 | 13:42

17
MAQ NE sravnqvaj Velikiq DE GOL s murshi-nedostoino e!

2015.06.07 | 07:50

16
Кажи си Майче, за бизнес обвързаностите си с бившата любовница на Станишев! Дали бабичките ще ти простят тогава социалното предателство спрямо тях и социализма като цяло? Щото ти си по-капиталист и от Цветанов (по доходи).

2015.06.06 | 22:31

15
ШАРЛ ДЬО ГОЛ НЕ Е БИЛ ПОМАК

2015.06.06 | 22:31

14
Нашият е Шарлатан дриз Гол най- много да се на§ере и после пак напред към милионите на всяка цена!

2015.06.06 | 20:39

13
Майче можеш само да си мечтаеш някога вмирисаните некролози от БСП да дадете какъвто и да е урок на ГЕРБ.На есен народа ще ви даде поредния урок,като ви прати на майната ви.

2015.06.06 | 20:34

11
Този тип долнопробна отмъстителност не се припокрива с поведението на истински политик, Маноловице, не че не ви знаем що за селяндури сте от БСП... подкупни и подкупващи
Tя била дала урок

2015.06.06 | 20:34

10
Ще видиш урока наесен от народа... Превратаджиика долна си ти . И ни чула ни видяла за подкупите - хахахаха . Иди го разправяй на бабичките в махалата. Какво стана с М.О.Л ? Така ли ще ловите младите с лъжи...?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини