ДСБ: Коалиция с ОДС ще има, ако Софиянски оттегли кандидатурата си

  • 30 август 2011 12:23

  • 1375
  • 6
ДСБ: Коалиция с ОДС ще има, ако Софиянски оттегли кандидатурата си
© Булфото

ДСБ ще подкрепи разширение на Синята коалиция, само ако желаещите да участват в нея подкрепят и Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е за кмет на София.

Позицията обяви председателят на Предизборния щаб на тъмносините Веселин Методиев, предаде КРОСС.

Тъмносините визират сключеното споразумение между СДС и ОДС за президентските избори, с което новата дясна формация подкрепи Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в за президент. ОДС издигна Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра за кмет на София, който се явява конкурент на тъмносиния кандидат Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е.

"Ще подкрепим Синя коалиция + за президентските избори, но само, ако ОДС подкрепи Прошков Прошков за кандидат - кмет на София и оттегли кандидатурата на Софиянски", категорични са от ДСБ. Хората на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - не са сигурни в ролята на новата дясна формация на изборите - да обединява или да цепи гласове.

Христов и Прошков спечелиха първичните избори на Синята коалиция и така станаха нейни кандидати съответно за президент и кмет на София.

ДСБ ще спази споразумението на Синята коалиция за президентските избори и ще подкрепи Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в. "Ще изпълним задължението си по споразумението. Ще предложим своя кандидат за вицепрезидент", коментира Методиев. Няма проблем да се водят консултации за името на вицепрезидента със СДС. "На една от тях имаше съгласие за разговори с един мой много добър приятел, който отказа - Стефан Димитров", заяви Методиев.

Припомняме, че композиторът Стефан Димитров бе поканен да се яви на изборите за държавен глава в двойка, водена от Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

ДСБ не са изненадани от подкрепата за Прошков, дадена им от РЗС. Решението на партията на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, е едностранно, като преговори с хората на Костов не са водени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1375 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Хари

2011.09.06 | 15:24

6
Стефан Софиянски е българин от старо време. Трябват нови лица.
Хари

2011.09.06 | 15:23

5
Стефан Софиянски - най-читавия кандидат - аре не ме майтапете.
Тошо

2011.09.06 | 15:03

4
Едва ли Костов се страхува от Софиянски. По-скоро е обратното. Защото, ако Софиянски искаше сериозна дясна подкрепа, щеше открито да говори с Костов.
Фори

2011.09.01 | 15:54

3
Софиянски е един от от най-нахалните в политиката. Той мисли само за себе си. Никога не се е интересувал от избирателите.
Вики

2011.09.01 | 13:01

2
Софиянски трябва да се оттегли. Аман от него. Толкова време разпределяше баницата в София и сега отново иска да е на власт, ама хората вече не са толкова заслепени от мазната му усмивка.
Стоян Кирилов

2011.08.30 | 20:54

1
Софиянски и всички останали вън от политиката.Софиянски така хубаво окраде пари от София и го напарви без да е уязвим - много хитро.Той окраде софиянци

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини