Десните кроят шапка на Командира

  • 26 август 2011 09:30

  • 1764
  • 2
Десните кроят шапка на Командира
© Булфото

Ако се разтури Синята коалиция в София, може да има развод между СДС и ДСБ и на президентските избори, стана ясно при зациклилите преговори между двете формации, пише в. Стандарт.

Засега партиите не искат да коментират този вариант, но не го изключват. Ако той се случи, Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, който от доста време извива ръцете на "Раковски" 134, ще изхвърчи като тапа от дясното обединение. И СДС да заложат на ОДС, в което влизат Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев, Любен Дилов. Масло в мелницата на тази теза налива фактът, че вчера на "Раковски" 134 СДС и ОДС са подписали споразумение за общо участие на президентските избори. И ще подкрепят Румен Христов за държавен глава. Като нищо вицето може да е от ОДС, а не от ДСБ, коментират запознати със сините сплетни. "Няма нищо невъзможно", лаконичен бе шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков.

Обединението, което до 2 септември трябва да бъде регистрирано в ЦИК, ще се казва "Синя коалиция и ОДС". "Има някаква грешка, ние не сме подписвали с ОДС. Може би СДС е подписало", каза Веселин Методиев, шеф на щаба на ДСБ. От пресцентъра на СДС обаче съобщиха, че "Синята коалиция и ОДС са подписали споразумение". Методиев отказа повече коментари по темата. Но бе категоричен, че ДСБ ще изпълни споразумението си да подкрепи Румен Христов.
"ДСБ знаят, че ние водим преговори с други десни формации. До 2 септември всички ще се съберем и ще подпишем едно споразумение, с което ще се регистрираме", каза Борис Марков.

Софийски организации на СДС и ДСБ още не са се разбрали как да се подреди листата им за общински съветници. "Раковски" 134 предлага като компромис първите двама да са от ДСБ, а после листата да се реди едно към едно. ДСБ пък още настояват подредбата да е 3 към 2 в тяхна полза. "Няма да отстъпим от нашия вариант. Ако ДСБ искат да си опъваме нервите... Искаме да събираме десницата, но може да се наложи всеки да си хване пътеката", отсече Борис Марков. "Трябва да има съответствие на листата с изборния резултат, където ние имаме преднина", не отстъпва и Веселин Методиев. Марков изключи вариант Синята коалиция да застане зад Прошко Прошков, а ДСБ и СДС да играят с отделни листи.

Синята коалиция едва ли ще се разпадне, коментират запознати с похватите на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Десни шамани са на мнение, че Командира до последно ще извива ръце, но ще клекне пред СДС. Ако все пак има развод, Костов щял да търси подкрепата на РЗС за изборите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1764 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
М.К.Р.

2014.08.06 | 19:52

2
Ако му скроят шапка на Костов тоя ще получи инфаркт!!!!
з9978734878

2014.08.06 | 19:51

1
Командир без армия, оставете го да се провали и сам да си отиде от политическата сцена, напълни си гушата и сега прави номера.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини