Депутатите приеха декларацията за етническото напрежение на Михаил Миков

  • 19 февруари 2014 11:05

  • 2313
  • 9
Депутатите приеха декларацията за етническото напрежение на Михаил Миков
© Булфото

Парламентът подкрепи декларацията, внесена от председателя на парламента Михаил Миков, във връзка с ескалацията на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа. "За" гласуваха 113 депутати, против бяха трима от "Атака",  нямаше въздържали се.

С документа се призовава за висока отговорност на всички политически сили, на първо място - на парламентарните групи, да  не допускат техни представители с неприемливи и провокативни изказвания да създават напрежение, омраза и засягане на  националното единство и интересите на българските граждани.

Отправя се и призив в Деня на Апостола на свободата Васил Левски всички български граждани и политически формации да се  ангажират да следват неговия завет за "демократска република", в която "българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във  всяко отношение... и всички ще спадат по един общ закон".

Призовават се парламентарните и извънпарламентарните политически сили и други организации да се въздържат от  действия, които биха могли да се определят като партийно или друг вид неприемливо използване на Деня на Левски.

С декларацията Народното събрание заявява, че отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина, публично оправдаване на събития и признаване на личности от българската история, изповядвали фашистка идеология, както и че осъжда всякакви посегателства срещу религиозни храмове и обругаването им по брутален начин, в съчетание с недопустими ксенофобски  послания.

Парламентът отхвърли проектите за декларации, внесени от "Атака" и от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2313 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2015.05.25 | 19:54

9
БСП са ПРЕДАТЕЛИ ! ДОЛУУУУУУУ !

2015.05.25 | 19:54

7
Този пияндур подписа законопроекта за връщане на вакъфските имоти, сега пък ни е подготвил декларация. Тя тази декларация поне да имаше някакво съдържание. А пък тя- ала бала. Всичката му работа е такава.
Цеко

2015.05.25 | 19:54

8
Не ала бала , ами ауа бауа

2015.05.25 | 19:54

6
Кaто слушам Сидеров , Борисов , Станишев , Местан и останалите ми се виждат като дребни , недорасли политически мушмороци , шмекери !

2015.05.25 | 19:53

5
ДПС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

2015.05.25 | 19:53

4
ТИКВАТА ПРОСТА Борисов никакъв го няма ! Скрил се е този голям страхлив плъх ! Щеше да се види какво нищожество е пред СИДЕРОВ !

2015.05.25 | 19:53

3
DPS-BSP-GERB-SA PREDFATELI!!!-SAMO ATAKA!!!FÜR IMMER!!!
mecenat

2015.05.25 | 19:53

2
До всички народни предатели и сепаратисти: комунисти, турски терористи и псевдонационалисти със 'златен пръст'. Имам вест за вас... чака ви народният съд! Да живее Васил Левски! ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ О, майко моя, родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш? Гарване, и ти, птицо проклета, на чий гроб там тъй грозно грачеш ? Ох, зная, зная, ти плачеш, майко, затуй, че ти си черна робиня, затуй, че твоят свещен глас, майко, е глас без помощ, глас във пустиня. Плачи! Там близо край град София стърчи, аз видях, черно бесило, и твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила. Гарванът грачи грозно, зловещо, псета и вълци вият в полята, старци се молят богу горещо, жените плачат, пищят децата. Зимата пее свойта зла песен, вихрове гонят тръни в полето, и студ, и мраз, и плач без надежда навяват на теб скръб на сърцето.
милко великов

2014.02.19 | 22:51

1
Белене- там вие мястото крадци ненаситни.

Добави коментар

Водещи новини