ГЕРБ с декларация по повод 142-годишнината от гибелта на Васил Левски

  • 19 февруари 2015 09:08

  • 855
  • 0
ГЕРБ с декларация по повод 142-годишнината от гибелта на Васил Левски
©

Пленарното заседание започна с изчитането на декларация от ПП ГЕРБ по повод 142-годишнината от гибелта на Васил Левски. Галя Захариева припомни подвигът на Апостола на свободата и призова да не използва делото му за търсене на политически облаги и дивиденти.

"Ако има нещо особено ценно в личността на Левски, то е, че въпреки суровата действителност, в която живее, Дяконът успява да остане човек. Воден от желанието за свобода и равноправие, Апостолът проявява принципност в своите действия и решения, неизпитвайки омраза дори към своите убийци. Единствените, които той презира истински, са предателите на Отечествето”, посочват от партията.

„Левски не е само стратег. За по-малко от десетилетие той успя да изгради мощна работеща революционна структура, която продължава да действа и след смъртта му. В тъмните времена на страх и безпросвестност, с цената на много лишения и пълно себеотдаване, Апостола на свободата успява да привлече към общото народно дело хиляди млади български мъже и жени”, се казва в позицията им.

„Особено значимо качество на Васил Левски е неговото държавническо мислене. Макар и да не успява да доживее свободата, в мислите си той вижда родината си свободна и изпреварва с цели векове своето съвремие. На първо място Дяконът съзнава, че освобождението трябва да бъде дело на самите българи, защото „Тоз, който ни освободи, той ще и да ни пороби”. Истината, която историята доказва в последствие”, заявяват още от ГЕРБ. От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи. 

От ГЕРБ се обявяваме категорично срещу всички опити за пренаписване на учебниците и преиначаване на историята. Нашите деца имат правото да знаят истинската история. „Вярваме, че нашите деца и бъдещи поколения имат право да знаят истината за миналото на България такава, каквато е, а наше фундаментално задължение е да я запазим. Не приемаме опити на различни политически сили и НПО да лобират за преиначаване на исторически факти с цел политическа коректност или електорални и материални дивиденти”, заявяват от ГЕРБ.

Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме, завърши Захариева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини