Миков: Опитите за пораждане на напрежение трябва да спрат

  • 19 февруари 2014 09:29

  • 1875
  • 7
Миков: Опитите за пораждане на напрежение трябва да спрат
©

В своята история българският народ има забележителни образци на верска толерантност. Последните дни се натрупаха случаи, които излизат извън тази историческа традиционна рамка на българския народ. Това заяви председателят на Народното събрание  Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно от трибуната на Народното събрание, прочитайки проект за декларация.

Тези събития от последните дни могат да бъдат окачествени като ненужни и неуместни и от естество да застрашат тази традиционна толерантност, която съществува в България.

Необходимо е своевременно да бъдат пресечи зачестилите опити за пораждане на напрежение, заяви Миков.

Народното събрание трябва да утвърждава политическата умереност, да създава атмосфера на добронамереност и разбирателство.

Именно заради това съм предложил и текст на декларация осъждащ посегателствата срещу храмове и обругаване, заяви Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

В проекта за декларация се призовава за ангажимент на всички политически сили за въздържане от провокативни изказвания, създаващи напрежение.

Последвайте канала на

Novini.bg
1875 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.02.19 | 17:51

7
В България живеят Българи. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в България трябва да говори Български език и трябва да уважава и спазва Българските закони. Ако някой иска Шериат, съветвам ги да отидат в държавите, където това е държавен закон. България не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от България и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата „дискриминация".... ОСВЕН ЗАЩОТО БКП-ТО СЕ НУЖДАЕ ОТ МАЛЦИНСТВАТА......
цецо

2014.02.19 | 17:51

6
защо винаги призовават българите към толелантност? призовете един път и другите етноси към толерантност.

2014.02.19 | 17:51

5
Господин Закуех се стига сте се опитвали да ни заблуждавате !- депутатите изпълняват волята на народа а народа не ви иска. Не искаме да живеем така както ви харесва на вас. Или трябва да го проумеете или пътя който ще поемем е като този на Украйна.

2014.02.19 | 17:50

4
Миков: Опитите за пораждане на напрежение трябва да спрат.Напрежението го порагдате вие, с незаконното си присъствие в НС.Докато не се махнете ще съществува напрежение подедна или друга форма.
Боздуган

2014.02.19 | 17:50

3
обрязвай се и се махай от българия,щот си пед....
stoiko

2014.02.19 | 17:50

2
Dr. Mikov,VIe i tvoite saratnici ot4ervenata mafija ste predateli na Balgarija,kakav tursky,zivee v Balgaria,oficialnija ezik e balgarski i basta,da si govorjat v Turcija na tursky i da ne se vrastat pove4e.
ass

2014.02.19 | 13:37

1
zakyex se,4e ne piq

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини