Цонев: Към комисията за Бисеров да се включи случаят с Борисов и Петното (видео)

  • 05 февруари 2014 09:53

  • 1336
  • 2
Цонев: Към комисията за Бисеров да се включи случаят с Борисов и Петното (видео)
©

ДПС ще подкрепи създаването на временна анкетна комисия за случая Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент. Последователни сме в нашите действия. Имаме сериозен интерес да се установи дали има изтичане на информация от службите, също така кога и как е изтекла тя. Това заяви от парламентарната трибуна Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС.

Искаме да знаем кога е получена тази информация и дали Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е знаел за нея, когато е бил вицепремиер и вътрешен министър, каза още той.

Няма да коригираме свободно формулираното заглави на колегите от ГЕРБ. Искам да се спра на мотивите, които чух. Не знам дали ви прави чест господа от ГЕРБ да се занимавате с твърдения от медиите с какво се е занимавал Бисеров, какво е правил и какви слухове се носят за него. Но щом сте решили, че това трябва да бъде част от мотивите на тази комисия, то аз го оставям на вашата съвест. Единодушни сме, че трябва да се докаже изтичането на информация, коментира още той.

Политик от такъв ранг за пръв път напусна всички постове, за да се яви пред правораздавателната система като обикновен гражданин. Никой, освен свалянето на имунитета, не е напускал тези банки, за да се яви като обикновен гражданин. Няма да цитирам имена, но тези хора са още тук. Това е един пример, които трябва да бъде следван, категоричен е Цонев.

Предлагаме в предмета на дейността на комисия да бъде включен скандала с изтеклите твърдения за среща на лидерът на ГЕРБ с лицето Бисер Миланов - Петното и за твърденията за кореспонденцията между тях. Мотивите не са само съвпаденията на имената. Тази комисия може да се запознае и да разгледа и този случай, защото той е много актуален въпрос, заяви депутатът от ДПС.

Цонев внесе писмено това предложение.

Реплика към изказването направи Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, в която каза, че предложението му поставя в деликатна ситуация Коалиция за България. Публично е известно, че водещи колеги и министър - председателя имат среща с Петното. Предложението ви измества темата. Може там да се включи и случаят с  Митхат Табаков, който е зад решетките и му се радват като на расов елен. Оказва се, че някой хора след като се откажат от имунитет - стават клиенти на Темида, каза тя.

Не поставяйте в деликатна ситуация Коалицията за България и си оттеглете предложението, апелира тя.

Цонев й отговори, че няма да оттегли предложението си. "Не вкарва никого в деликатна ситуация. Всеки сам си носи отговорността как да гласува", каза още той.

Последвайте канала на

1336 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.05 | 12:32

2
ТОЗИ СМЕШНИК СКОРО ЩЕ ПЛАЧЕ

2014.02.05 | 12:30

1
Правете комисии всеки ден,карайте се помежду си,навили сте си масрафа,като казват хората от село.Тия хора от селата,които ги нападат циганите,но това не ви засяга там горе.Вие сте най гора на стълбицата,а ние долу само гледаме нагоре какво правите.Карате се,а живеете в разкош,а ние и грабени,убивани.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини