Шоу в НС! Миков към Цветанов: Спрете да ми въртите селски номера! Добрев: Айде бе мъжаги, кажете за

17 януари 2014 10:07

Шоу в НС! Миков към Цветанов: Спрете да ми въртите селски номера! Добрев: Айде бе мъжаги, кажете за
©
23302 52

Парламентът поднови разискванията по доклада на Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси, предаде репортер на Novini.bg.

Най-колоритен в изказването си беше депутатът от БСП Кирил Добрев. Той призова колегите си от ГЕРБ да си признаят за Филип Златанов и неговото тефтерче. "Айде бе мъжаги, излезте и кажете, поръчвали ли сте на Златанов да удря и как да действа. Защо твърдите, че не сте се бъркали в съдебната система, като тефтерчето на Златанов ясно показва обратното? Според данните в това тефтерче излиза, че сте си мислели, че ще управлявате най-малко 50 години", каза още Добрев. До възобновяването на дебатите се стигна, след като председателят на Народното събрание Михаил Миков обясни, че вчера разискванията са били закрити от председателстващата заседанието Мая Манолова, но в същото време е имало заявки за изказвания по списък - от Екатерина Заякова и Атанас Зафиров от Коалиция за България. Затова Миков подложи на гласуване записаните да се изкажат и, ако има още желаещи, също да вземат участие в дискусията. Предложението беше прието и започнаха изказванията.

Депутати от ГЕРБ заявиха, че във временната комисия не са виждали тефтерчето. Екатерина Заякова от Коалиция за България обясни, че тефтерчето се намира в досъдебното производство и прокуратурата е дала възможност на всеки от членовете на временната комисия да отиде и да го прочете. Временната комисия не е разследващ орган, нашата цел беше да установим данните и фактите, изнесени от прокуратурата, поясни Заякова. "Всичко това щеше да е добре, ако комисията беше едноличен орган и Филип Златанов сам взимаше решенията, но комисията има и други членове. Изслушахме всички членове на комисията, изслушахме и администрацията и нито един не каза, че решенията са взети под натиск. Единственият член, който е подписал решенията с особено мнение 49 пъти, е бил предложение на ГЕРБ”, заяви депутатът от ГЕРБ Емил Радев. "Има несъвършенства в закона. Нужно е законът да проработи както трябва. Виждаме недостатъци в работата на комисията и ние ще подкрепим законодателни промени”, заяви той. „В момента няма внесен обвинителен акт в съда, нека да видим какво ще постанови съдът”, призова Радев. "Тефтера не е един, а няколко. Никога, въпреки трикратния ми апел, да съберем доказателството или да се запознаем с него, не сме се запознали с него. Как колеги се запознаха с въпросното тефтерче?”, заяви Данаил Кирилов от ГЕРБ. "Колегите от ГЕРБ имат някакви съмнения, че страниците са фалшифицирани ли? Стилът на управление на ГЕРБ беше разправа с неудобните, политически терор. Нашата работа е формиране на законови рамки, приемане на промени, които ще помогнат да имаме много ясно регламентирано действие по установяване и предотвратяване на конфликт на интереси”, заяви Таско Ерменков от Коалиция за България. "Това, което се случваше в комисията, е показателно за това, което се случваше и в самата партия ГЕРБ”, отбеляза Атанас Зафиров от Коалиция за България.

"Подкрепям доклада в частта, в която се предлагат законодателни промени”, заяви Емил Радев от ГЕРБ. „Видяхте ли всички тефтерчета? Представителна извадка ли ни беше представена? Защо ние от опозицията не бяхме поканени на срещата? Защото това, което казвате в един момент не беше казано в рамките на анкетната комисия. В доклада има неща, които не са били казани в комисията. Кой ви ги издиктува?”, попита Радев.  "Г-н Радев, колко са тефтерите вие знаете най-добре, защото вие ги писахте, ти беше личния офицер на Искра Фидосова. Предмет на нашата комисия беше оповестеното от Прокуратурата. Ако смятате, че прокуратурата е разпространила грешното тефтерче, кажете? Ако не чувствате вина, защо освободихте Искра Фидосова? Защо мълчат Георги Андонов, Любен Татарски, Томислав Дончев? Не ме плацикайте с излишни фрази, говорете с факти”, призова председателят на временната комисия Кирил Добрев от Коалиция за България. "Безспорни са няколко факта – че има такова тефтерче и какво е записано в тефтерчето. Същината на въпроса е какво е написаното – „да се удари”, заяви Филип Попов от Коалиция за България. Същественото е, че това, което се е случило, повече не трябва да се повтаря, подчерта депутатът. "Три години и половина в страната се е случвала борисовщината, цветановщина, фидосовщината, гербщината, полицейщината”, коментира Мустафа Карадайъ от ДПС.

"По комисията Филип Златанов някой зададе ли си въпроса как така управляващото мнозинство отиде на среща с прокуратурата? Това е част от вашето разширение. Защо не бяха поканени представители от най-голямата парламентарна група? Ние няма какво да крием”, каза Цветан Цветанов. "Понеже се отговори за цветановищина, а днес за какво се говори? След като сте толкова ентусиазирани, актуални да търсите истината, защо днес не внасяте решение за създаване на анкетна комисия за Христо Бисеров? Защото толкова бързо го забравихте? Защо не говорите за Христо Бисеров, който всички знаеха като сивия кардинал? Защо не говорите за Христо Бисеров и неговите тефтерчета? Аз съм сигурен, че като политик и законодател много пъти е злоупотребявал и е обслужвал нечии интереси. Защото ви е страх. Защо никой не идва да каже това, което каза бившият президент? Защото съсипахте държавата и изпаднахте в ситуация да командировате ежедневно по 1500 полицаи в центъра на София, да оголите областните дирекции”, каза той.
„Тези, които имат добрата комуникация с прокуратурата, за да може да се внасят сигнали, които да са за бюлетините в Костинброд – вие направихте държавен преврат с тази манипулация и внушения”, заяви Цветанов.

"Как така се извършва данъчна ревизия на президента на страната? Президентът е единственият стожер на институция, който има различно мнение. Ще дойде време да се говори за анкетна комисия как започна отстраняването на Станимир Флоров от ГДБОП, как беше махнат главният прокурор на МВР Калин Георгиев. Това, което направихте, е да направите така, че това, което каза Георги Първанов – Делян Пеевски да управлява държавата – чрез данъчния директор, чрез вътрешния министър, чрез директора на ДАНС.Защо не направим анкетна комисия за Петното? Това беше важният гражданин, който се срещаше с Цветлин Йовчев и Орешарски през август. Обвинението, което ще внесат, е за юни”, каза още Цветан Цветанов. „Вашите съпартийци се притесняват от това, което ще им се случи. За тези, които са застанали до Георги Първанов, ще започнат проверки. Защо никой не говори за Сергей Станишев? Направете всичко възможно да направим анкетната комисия за Христо Бисеров, да видим как бяха приети промените в Закона за ДАНС, в Закона за МВР. Ще има критика от ЕК в тази насока. Да си спомним кой беше законодателят на Закона за СРС. Има неща, които ще излизат и хората се интересуват какво става с Христо Бисеров. Вие държите точно този инструмент, за който говореше Георги Първанов”, заяви Цветанов.
„Защо Волен Сидеров не направи анкетна комисия за неговите хулигански действия? На него му е позволено всичко. Нямате смелостта да излезете и да говорите за него. Защо няма анкетна комисия за това? Всичко, което се случи със златния пръст, прокуратурата не реагира, защото не можете да управлявате без Волен Сидеров. Помагайте и в следващите срещи с прокуратурата, които правите, да каните представители и на ГЕРБ в комисиите. Защо трябва мен да ме слушат в момента”, каза Цветан Цветанов. Той се обърна към Кирил Добрев с думите: "Ти да даваш морал не е коректно”. Тук се намеси и Михаил Миков, който се обърна към Цветанов и заяви: "Г-н Цветанов, писна ми от вашите селски номера, дето ги въртите с картата непрекъснато. Говорите повече от 4 минути над времето ви. Напуснете трибуната!", категоричен беше Миков.

"По повод идеите на Цветан Цветанов за няколко анкетни комисии считам, че пропусна една комисия във връзка с Цветан Цветанов и незаконното използване на СРС спрямо журналисти и политически опоненти. Как се нарича това, когато някой с няколко обвинителни акта застава на тази трибуна и обвинява човек, който още с получаването на сигнал, преди образуване на досъдебно производство се оттегли от публична дейност? А обвиненият, с обвинителен акт, дава оценки. Не знам как се нарича това. В нашето село му се казва гьонсуратлък”, коментира Карадайъ по повод изказването на Цветан Цветанов. Думата за реплика взе и Кирил Добрев. "Освен, че направихте един анализ, забравихте, че вече не вие определяте дневния ред на България и слава Богу, защото списък с подслушвани от вас излезе. Откъде знаете какво обвинение ще бъде взето по Бисер – Петното”, заяви Таско Ерменков от Коалиция за България. "Сигурно имате право да говорите някои неща, но думата морал никога не трябва да я употребявате. Оплюхте много хора. Вие ли ще ми говорите за морал? Полети на „Авиоотряд 28”. Няма да цитирате президента Георги Първанов, защото е бил на финансова инспекция и неговото семейство”, заяви Кирил Добрев.

След всички словесни баталии депутатите решиха да изпратят на главния прокурор доклада на Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушенията, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, известна като комисията за тефтерчето на Филип Златанов. Депутатите приеха доклада със 115 „за”, 26 бяха „против”, а 18 гласуваха „въздържал се”. 

Филип Епитропов
23302 52

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 52

Добави коментар

2015.07.14 | 10:11

175541
Пфф как ми се повръща като ги гледам тия ВСИЧКИТЕ. Гнусни червей на пир в 3 седмична мърша - точно такива са.
К.ДОБРЕВ-КУФАРА С ПАРИТЕ

2015.06.21 | 18:52

174393
СТИГА СТЕ СЕ ОПРАВДАВАЛИ С БОРИСОВ И ГЕРБ, АМИ ВКУПОМ СЕ ОМЕТЕТЕ ОТ ВЛСТТА. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ СТЕ ? АМИ ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ КАПИТАЛИСТИ. КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ СТАНИШЕВ И МОНИКА ТА СЕ СТИГНЕ ДО ПОСЛЕДНИЯТ ДРУГАР ОТ ИБ И ВПС НА БСП. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ГЕРГОВ СВИНАРЯ,К. ДОБРЕВ КАЛОТИНЕЦА, КУТЕВ, НИНОВА, КАДИЕВ, ОВЧАРОВ, ПЕТКОВ, УЗУНОВ, ГУЦАНОВ .... . АМИ ТЕ ВСИЧКИ СА КАПИТАЛИСТИ И ОЛИГАРСИ. ПЛОВДИВСКИЯТ ПАНАИР Е ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ВЗЕТИ ОТ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ЗА ДА БЪДЕ ПОСТРОЕН. СЕГА Е СОБСТВЕНОСТ НА ОБЛАСТНИЯТ ЛИДЕР НА БСП Г. ГЕРГОВ . КОМПЛЕКСЪТ \"СЛЪНЧЕВ ДЕН\" ВАРНА Е СОБСТВЕНОСТ ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ И Е ПРИТЕЖАНИЕ ОТНОВО НА ГЕРГОВ. КАК СТАВА ТАКА? А ПЪК ЗА ПРЕД РОМИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ДРУГАРИ СОЦИАЛИСТИ. ОЛИГАРСИ КАПИТАЛИСТИ СЕ КЪЛНАТ В ИДЕАЛИТЕ НА ДЯДО БЛАГОЕВ. КОЩУНСТВО ДРУГАРИ. ИЗМИТАЙТЕ СЕ ОВРЕМЕ . ИНАК ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ С ТОЯГИТЕ И КАМЪНИТЕ. ПРЕСТЪПНИЦИ

2014.11.18 | 09:36

174259
ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА ПИЯНИЦО
баба гицка

2014.11.18 | 09:34

174983
НА КАЛПАВАТА атака ГЕРБ ИМ ПРЕЧИ /на калпавия ......болен - вълната му пречи/
Боримечката

2014.11.18 | 09:34

175092
Не се ли промени избирателният кодекс, вдигайте народа, на оръжие!!! Всичко друго е ала, бала!!!

2014.11.14 | 14:27

173551
TOZI E GOLIAM OLIGOFREN,DRUGARIA KUFARONOSACH
m markov

2014.11.14 | 14:26

173562
Кажете за Пеевски,за Бисеров, за Хохегер за Моника опорната, за 250 000 работни места .Как ви е след като Първанов ви го налунзи,защо мълчите за Сидеров ,за КЮСТЕНДИЛСКИТЕ бюлетини,защо петното влезе при премиера ,и т.н.

2014.11.14 | 14:26

173573
комуниста Миков си мисли че е в кръчмата

2014.11.14 | 14:25

173606
Голям кеф за народа ако тия от парламенто си издерат очите.Ще падне сеир за гледане.Дайте ги на живо по ТВ да се посмеем малко.
m

2014.01.18 | 13:56

173713
много ли ти смешно, като знаеш че точно те управляват държавата - тези "циркаджии"; всички са един дол дренки (смешници, но и кръвопийци), само пред народа ми се правят на много загрижени за Б-я, на никой не му пука. Живея си живота, пак обикновените хора тънат в мизерия, заради тези бездарници

2014.01.18 | 13:50

173550
Вие за Пеевски и Христо Бисеров казахте ли ?
gogo

2014.11.14 | 14:25

173607
Айде бе мъжки кажи си за тобата с доларите дето те хванаха на границата

Добави коментар

Водещи новини