Изтича срокът за регистрация за президентските избори

  • 23 август 2011 06:46

  • 1647
  • 0
Изтича срокът за регистрация за президентските избори
© Интернет

Днес, 23 август, в 17:00 часа изтича крайният срок, в който Централната избирателна комисия трябва да регистрира политическите партии и инициативните комитети за издигане на кандидати за президент и вицепрезидент на Република България.

Общо 18 политически партии са подали до момента документите си за регистрация за президентските избори, които ще се проведат на 23 октомври.

Заявления са подали и 5 инициативни комитета, на един от които ЦИК е отказала регистрация заради нередности в документите.

На 17 септември трябва да са известни всички кандидати за президент на страната. Досега са обявени имената на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска от БСП, Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа от "Атака", Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността от ВМРО, Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в от Синята коалиция и Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 като независим кандидат.

Последвайте канала на

1647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини