Калфин: Поддържането на "златното пръстче" е от страх

  • 10 януари 2014 18:18

  • 3008
  • 6
Калфин: Поддържането на "златното пръстче" е от страх
© bulphoto

Има едно притеснение, сменят се политическите партии, но не и правилата. Политическата игра трябва да се играе по честен начин. при управлението на ГЕРБ това бе невъзможно. Прозрачността, начина на работа на институциите, те не се променят. Това каза евродепутатът Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска по БТВ.

"Срещите ни с формацията АБВ е смисълът и това с какво може да се помогне за промяна на правилата, по които се прави политиката. Създаването на нови партии няма да промени нещата. Алтернативна лява листа за евроизборите. Ние предприехме кампания, защото искаме промяна. Виждаме, че има недоверие в обществото по начина, по който функционират институциите", поясни евродепутатът.

"Много лошо е да има човек, който изразява свое мнение в партията - това искаме да се промени. За мен политиката е една дейност, което трябва да доведе до промяна в държавата без значение в коя листа е. Не приемем, когато някой ми размахва пръст и казва, че не мога да си изразя  мнението", подчерта Калфин.

"Много е важно в България да се знае кой каква отговорност носи. В момента няма коалиционно споразумение, което е недопустимо. При случаят с г-н Сидеров също се бяга от отговорност, никой не смее да си изрази мнението", заяви Калфин. "Другаде парламентът в подобен случай веднага вдигат имунитета и оставят властите да си свършат работата. Поддържането на въпросния имунитет и пръст е необяснимо. Дори националистите в Европа имат негативно мнение за него и не искат да имат нищо общо с "Атака".

"В никакъв случай не искаме да се връща ГЕРБ на власт. ГЕРБ трябва доста дълго да постои в опозиция, за да се научи как да се държи", обяви Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Аз съм лоялен към БСП, добави той.

"Оттук нататък България ще получава пари за конкретни неща, за конкретни действия. Досега усвояването на европари беше олимпийска дисциплина. Дуалната система е добра мярка. Дават се пари за един човек и след това му се помага да си намери работа", смята Калфин.

"Надявам се тези избори да бъдат полезни на българските граждани. Много се надявам лятото да надделее, защото дясното нанесе доста вреди, а идеите са в лявото", завърши той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3008 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.01.11 | 11:33

1
TOJA NE E LI 4I**T ?

2014.01.14 | 20:24

6
и калфин е лапал доста от заменки
БУТАЧА

2014.01.14 | 20:24

5
СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ/БИВШИ И НАСТОЯЩИ/,ТЕХНИТЕ КОПЕЛЕТА,ДС АГЕНТИ И ТЕХНИТЕ КОПЕЛЕТА ИЛИ ГРУБО КАЗАНО ЕДНИ 250/300 000 ЗА ДА ИМА ИСТИНСКА ПРОМЯНА,А НЕ КАТО СЕГА-БУТАФОРНА КОМУНИСТИЧЕСКА демокрацийка
до курвю пицата

2014.01.14 | 20:24

4
и ти си същия миндил курвоч ангелов,само че си по прост
Гого

2014.01.13 | 16:43

2
АБВ с майор Деянов трябва да уволнят"семейството" от управлението на Партията.Забавянето е пагубно.Ще последва крах на Евроизборите.Само в сънищата на Станишев Герб ще управлява.
M

2014.01.14 | 20:23

3
Каква демокрация бе ? НИЕ НЕ СМЕ ЗАТОВА ! Набутаха ни я Американците, то се виде че за 24 години няма НИКАКЪВ напредък дори по-зле... вървим назад !, едиствения начин да се спасим и да не изчезнем от пренаселяване от цигани и мюсюлмани тук е - Националистическа Диктатура с ограничения над определени свободий, и най-важното СИЛНА ВОЛЯ, а не слуга на ЕС като тоя плазмодий !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини