"Атака" бойкотира първото заседание на НС?

  • 14 януари 2014 07:38

  • 2876
  • 5
"Атака" бойкотира първото заседание на НС?
©

Първото заседание на парламента за тази сесия може да се провали заради липсата на кворум, защото "Атака" се готви да бойкотира работата на НС, пише в. Преса.

Това става ясно от политическите знаци, които дават водещи фигури сред управляващи и опозиция през последните дни. В предаването "Всяка неделя" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа индиректно съобщи, че неговите депутати няма да се регистрират в началото на заседанието в сряда, обидени заради поискания имунитет. БСП и ДПС имат общо 120 депутати, но двама от групите им няма да бъдат на работа. Дори двамата независими да гласуват за кворума, търси се още един "златен пръст" и до последно Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще държи в шах управляващите дали ще го осигури. "В новия политически сезон целта на ГЕРБ си остава същата-оставка на правителството, разпускане на парламента и провеждане на предсрочни парламентарни избори", заяви Димитър Главчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ. Той допусна и заден ход с обяснението, че "партията му искала условията при провеждането на изборите да бъдат такива, че да осигуряват по-голяма представителност на българското общество, а това не бе постигнато при предишните избори". Думите на Главчев бяха разчетени като готовност хората на Борисов да осигурят кворума срещу обещание, че ще се ускори гледането на Изборния кодекс.

От ДПС не са много сигурни, че Борисов ще осигури кворума още в сряда. Имали два варианта и до последния момент нямало да е ясно кой точно ще се реализира. Ако "Атака" и ГЕРБ покажат мускули в сряда и бламират заседанието, най-вероятно в четвъртък или петък ще се намери благовиден предлог за старт на парламентарната сесия. От левицата вчера допуснаха, че Борисов може да призове хората си да не осигуряват кворум, за да предизвика парламентарна криза. Така обаче цената на Сидеров ще се вдигне значително. Вторият вариант е спешно да се търси начин за отцепване на поне още трима депутати от групата на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2876 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.01.14 | 22:17

5
Няма лошо ГЕРБ да направят кворум,за да може да се свали имунитета на Сидеров.Сидеров веднага ще ги обвини,че подкрепят правителството с правенето на кворум,но хората не са тъпи.На следващото заседание ГЕРБ трябва да не се регистрират и ако АТАКА не го направят тогава вече да му мислят БСП и ДПС.

2014.01.14 | 22:17

4
АТАКА на сметището ПРЕДАТЕЛИ,ПРОДАЖНИЦИ. ТАМ ВИ Е МЯСТОТО.
m markov

2014.01.14 | 22:17

3
Бойко ще даде златен нуй на Сидеров

2014.01.14 | 22:17

2
Край на лапането за пари ! Край на екскурзиите на рубладжиите !! Край на изцепките на психарската орда !!По един среден пръст за сбогом и на боклука , при другите боклуци !!!

2014.01.14 | 19:38

1
МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.БРАВО

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини