Местан: Борисов заслужава званието "народен политически инженер”

  • 13 декември 2013 16:39

  • 5307
  • 27
Местан: Борисов заслужава званието "народен политически инженер”
©

Лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в даде кратко интервю за Радио К2.

Депутатът отговори на два въпроса и направи коментар на последните горещи политически теми в България.

- Господин Местан, как ще коментирате думите на лидера на ГЕРБ, че ДПС стои зад дискредитирането на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа със снимките от хаванския плаж и че лично Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от стои зад роенето на двамата депутати от ГЕРБ , защото ДПС готвите нов политически проект, който да измести АТАКА?

- Не искам да прибягвам до епитети, но господин Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, напоследък, звучи не просто неубедително, звучи карикатурно нелепо, защото аз познавам един безспорен политически инженер в съвременната българска политика. Дори, ако имаше категории „заслужил народен”, господин Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, без всякакво съмнение, трябваше да получи определението „заслужил политически инженер”, ако от мен зависи бих му присъдил и званието „народен политически инженер”, защото това е човекът, който успя да разбие две парламентарни групи в 41 – то Народно събрание, и без народът да му е дал самостоятелно мнозинство успя да „склони”, поставям тази дума в кавички, с най – различни форми, от рекет до пряко стимулиране, достатъчно на брой народни представители, от почти всички парламентарни групи в 41 то Народно събрание, за да си осигури изкуствено мнозинство. Затова, моят призив към почитаемия „народен политически инженер”, господин Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е да се въздържа, колкото и това да е изкусително, да пренася свои неоспорими политически характеристики върху Доган, или върху който и да било български политик.

Що се отнася вече до конкретния казус, то има си комисия за парламентарна етика, която може да се ангажира с казуса и тя да види има ли нещо притеснително, или което да поражда конфликт, непреодолим със статута на председател на постоянна комисия. Защото от мен вие не може да очаквате да бъда самоцелен застъпник на позициите на ГЕРБ, зад които по – скоро прозират страхове, че идва време да дават и отговори и може би да носят пряка отговорност, политическа, казвам на този етап, защото не съм компетентен да се произнасям и за наказателната отговорност за корумпираното им управление, защото наказателната отговорност е проблем от компетенциите на съдебната власт.

- А ДПС стои ли зад движението на Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва и новоучредената партия ПОМАК?

- Ние изразихме ясна позиция за този проект, наречен партия ПОМАК. България няма нужда от подобни партии, България няма нужда от партии, основани на етнос и на религия и освен това, бих ви посъветвал да не преекспонираме подобни несериозни политически заявки, защото, струва ми се, им придаваме излишна политическа тежест. Що се отнася до другите политически заявки, в това число и на господин Бареков, разбира се, че ДПС няма как да има нещо общо с каквато и да е заявка за нова политическа формация, защото единственият интерес зад който стоим, е интересът на нашите членове и симпатизанти. Освен това, обаче, ако трябва да бъда съвсем откровен ще кажа, че предвид на тенденциите за спад, която тенденция може да прерасне и до разпад на ГЕРБ, и състоянието на извънпарламентарния десен политически субект, няма съмнение, че в дясното се освобождава една много голяма политическа ниша. Ние следим с тревога тези процеси в дясното, защото класическата европейска триада в България е дискредитирана.

От триадата ляво – център – дясно, българската политика в триадата е лишена от автентичен, парламентарно представен десен субект, защото ГЕРБ безспорно не е такъв. Дори е слабост за ГЕРБ да се каже, че са квази десен субект, защото те просто са една квази партия. И съвсем естествено е, понеже в политиката, както и в живота, никога не остават незаети територии, да бъдем свидетели на други заявки за нови политически проекти. Няма как ние да бъдем заподозрени, че стоим зад каквато и да е друга политическа заявка, защото това не е в стила на ДПС. И не случайно помолих, с цялото уважение, което изпитвам към него, най – големия политически инженер да не приписва свои безспорни политически характеристики на нас.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5307 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2014.02.01 | 10:58

27
БОРИСОВ Е НАРОДЕН ЧОВЕК ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС!
КОМУНИСТЪТ

2014.02.01 | 10:57

26
Пази Боже, боко-народен човек, за ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ-ГЕРБЕРАСТИ НИКАКВА МИЛОСТ! НЕ САМО ЩЕ ВИ Р А З Б И Е М ГРУПАТА НО ЩЕ ПОДСИГУРИМ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ВРЪЩАНЕ НА ГРОБ ВЪВ ВЛАСТТА!КОМУНИСТЪТ ВИ ГО ОБЕЩАВА!
гошо

2013.12.14 | 19:32

16
Тоя турски манаф да се маха в Анадола.Как си позволява да обсъжда българин!МАРШ!
КОМУНИСТЪТ

2014.02.01 | 10:57

25
БОКО НЕ Е БЪЛГАРИН,ТОЙ9 Е БЪЛГАРОФОБ...

2014.02.01 | 10:56

24
Обвинявах ГЕРБ последните две години,загубих доверието в тази партия,загубих го защото имах големи очаквания,имах голяма надежда за тази партия, но сега надеждата ми се върна. Човек винаги трябва да загуби за да разбере какво е имал. Всичко е ясно , ясно и за най-слепите ГЕРБ е единствената алтернатива за България. Дянков беше строг и стиснат, мислехме това негово качество за негатив. Сега ви питам всички вас тук , ако качествата на Дянков бяха негативни към България, какви са качествата на тази Тройна коалиция,какво е бъдещето на България с тази коалиция ? Жал ме е да гледам какво става сега и в същия момент да помня от историята какъв народ сме били.

2013.12.14 | 19:35

23
Борисов само Борисов ще смаже БСП-ДПС !
Трябва си пердаха

2013.12.14 | 19:34

22
За всичко им е виновен Борисов. Да де ама той доста отдавна не е на власт. Сега на власт са Станишев, Сидеров и Доган/Местан. Сега те ни управляват, те борят корупцията, от тях ни зависи хляба. А и Сидеров е най-големият борец против корупцията. Той заедно с К. Добрев борят корупцията. Като прибавим и Пеевски като кандидат за шеф на ДАНС, става ясно накъде ни карат управниците и с кои хора ще борят корупцията. Ако някой не е съгласен да ме обори. Трябва си дървото другари.

2013.12.14 | 19:34

21
"Няма как ние да бъдем заподозрени, че стоим зад каквато и да е друга политическа заявка, защото това не е в стила на ДПС" - да бе, на Сидероглу кой даде пари да направи ПП Taшака?

2013.12.14 | 19:34

20
Реално погледнато, единствената способна на нещо опозиция е герб. Другите я влязат в следващия парламент, я не.
ЧУПИКУРОВ --Средния пръст

2013.12.14 | 19:33

19
КОМУНИСТЪТ--това е отрепка от Атака !!! Те имат много имена , а най -главното им е Предатели и Безродници !!! Това ви го казвам аз:
КОМУНИСТЪТ

2013.12.14 | 19:32

15
ЧУПИКУРОВ,В ЧАС ЛИ СИ С ВРЕМЕТО?МАЙ НЕ СИ...ДА ТЕ ВЪВЕДА-ДНЕС И ОТТУК НАТАТЪК ПРОГНОЗАТА ЗА ГРОБ Е-ПЪЛНО УНИЩОЖЕНИЕ!
abv

2013.12.14 | 19:33

18
da go lapash na mestan aga

2013.12.14 | 19:32

17
Борисов заслужава званието "народен политически тиквоч"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини