Реформаторският блок става политически съюз до края на годината

  • 08 декември 2013 14:09

  • 2467
  • 7
Реформаторският блок става политически съюз до края на годината
© Булфото

Поехме ангажимент в рамките на 2013 г. процесът по подписване на споразумение за политически съюз между партиите от Реформаторския блок /РБ/ да бъде завършен до края на 2013 г., за да може през 2014 г. да се посветим изцяло на успеха на  сигурните европейски, и надяваме се, и на предсрочните парламентарни избори. Това каза на пресконференция председателят на ДСБ Радан Кънев.

През почивните дни в столицата се състоя първата среща на областните председатели на партиите от Реформаторския блок. По думите му от началото на 2014 г., като единен политически съюз, те ще започнат срещи в цялата страна за представяне на  плана си за излизане от кризата. Кънев посочи, че няма да допуснат старите грешки да представят детайли от преговорите  пред медиите преди подписването на коалиционното споразумение.  Той каза, че идеите им са за много тясна коалиция с общо федеративно ръководство на централно ниво, както и по регионите, пише БТА.

Лидерът на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва посочи, че конкретната форма на споразумението още не е ясна, но не е възможно за такъв кратък срок да се обмисли идея за единна партия. По думите му предизвикателството, с което са се заели в следващите дни, е  сериозно.

Христо Панчугов от "Синьо единство" изрази удовлетворение от липсата на остра реакция на идеята за единна партия. От Реформаторския блок казаха, че в ГЕРБ не са видели през 4-годишното им управление реални реформи и поради тази причина отношението им към тях е като към партия, която не се вписва в управленския хоризонт на РБ и трудно би заработила за реформи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2467 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.12.09 | 20:50

7
Сбирщина от анонимници и неуспели политически номади няма шанс да спечели доверието на хората.

2013.12.09 | 08:53

6
Ей че наивни идиоти !!! Кого ще излъжете бе , предатели ??? 1 % най- много за рефблока куневци.
qwerty

2013.12.09 | 08:53

5
Браво само Напред!!!
M

2013.12.09 | 08:53

4
Останки от СДС и ДСБ, и предателката наречена Кунева... ХАХ, едва ли някой здраво мислещ българин, би докарал на власт крадците-приватизатори и техните наследници....Както каза бившия ГП Филчев - ''Осъдих 11 депутата на Костов, при на който правителството държавни активи на стойност 30 млрд. се приватизираха и в държавата постъпиха 3 млрд'' .......
Soul

2013.12.09 | 08:52

3
други гладни мишки...всички са предатели... .|. - с това ще гласувам за вас и всички останали преди вас.....

2013.12.09 | 08:51

2
какво прави Кунева в Реформаторския блок. абе луди ли сте или малоумни . със стари курви нов бардак. и искате да ви следват и подкрепят хората. надявайте се! къде ви е морала за който претендирате и къде са хората от улицата. защо те не са сред вас. ами тази достатъчно корумпирана и неморална политичка. минала през хиляди партии, и е такъв гьон сурат, че НЯМА ДОСТОЙНСТВО ДА СЕ ОТТЕГЛИ , А ХОРАТА Я ПЛЮЯТ И НЕ Я ИСКАТ , А ТЯ МИСЛИ ЧЕ ДЪЖД ВАЛИ !СТИГА СМЕ Й ГЛЕДАЛИ ДЕФЕКТНАТА САМОДОВОЛНА ФИЗИОНОМИЯ!!!!!!

2013.12.09 | 08:51

1
каква е тая амнезия и лудост, която е обхванала партиите.глухи ,болни и малоумни ли са хората в политическото ни пространство. НЕ ВИ ИСКАМЕ , НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ. оставайте си в историята и загнивайте там! Хората се събудиха и макар и плахо да се демонстрира това недоволство и това разцепление между народа, което тенденциозно СЕ СТАРАЕТЕ ДА БЪДЕ, ЩЕ СЕ СЪБУДЯТ ВСИЧКИ! ЗАЩОТО ТОВА НЕМОЖЕ ТАКА ДА ПРОДЪЛЖАВА! ТРАБВЯ ДА СЕ ИЗВЪРШИ ЕДИН РЕСТАРТ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА И КОНСТИТУЦИЯТА!ХАРЕСВА ЛИ ВИ ИЛИ НЕ, НО ТОЗИ МОДЕЛ СИ ОТИВА И ТОЙ НЕМОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ПОВЕЧЕ! ДОЙДЕ И ВАШИЯ КРАЙ. МОЖЕ БИ ВИ Е МЪЧНО , ЧЕ НЯМА ДА МОЖЕТЕ И ВНУЦИТЕ СИ И ПРАВНУЦИТЕ СИ ДА ПОСТАВИТЕ НА МИНИСТЕРСКИ И ДЕПУТАТСКИ КРЕСЛА, НО ТОВА Е . КОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА СЕ ВЪРТИ.ЖАЛКО ЧЕ АМНЕЗИИТЕ У НЯКОИ КАНДИДАТ ПОЛИТИЦИ Е ТОЛКОВА БЕЗНАДЕЖДНО!

Добави коментар

Водещи новини