Трайков: Никой не говори за коалиция между Реформаторския блок и ГЕРБ

  • 05 декември 2013 17:34

  • 1701
  • 2
Трайков: Никой не говори за коалиция между Реформаторския блок и ГЕРБ
©

До някъде е проблем, че сме подписали някакви неща, защото не е ясно докъде ни ангажират, защото имаме подписани документи за "Южен поток". Ще трябва да се предоговорят условия обаче. Най-вероятно няма да изпаднем в ситуация като при "Белене" с арбитражи. Това заяви бившия енергиен министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Той заяви, че е присъствал на разговори в Брюксел при които са присъствали руски държавни представители и на тях им е казвано същите неща, които излизат сега от ЕК, в прав текст, но явно са си правили оглушки.

Южен поток не е в интерес на България, но би могъл да бъде, ако параметрите са правилно договорени в икономически план. Ако се случват договорки, които не са в интерес на страната ни - по - добре да не участваме в "Южен поток", каза още той.

Попитан как ще коментира таксата от 20% върху ВЕИ-та, той заяви, че те са били приети, но тепърва ще се уточняват. Има резон и има смисъл да се прецезират, категоричен е той.

Трайков заяви, че в момента не е най-важното дали ще има лява или дясна мярка в определен сектор, важното е как функционира икономическата система. За коалиция ГЕРБ и Реформаторския блок никой не говори, това не е въпрос, които стой на дневен ред.

Що се отнася до неизбежната оставка, Трайков заяви, че краят на това правителство така или иначе ще бъда факт. Нещата, които трябва да се направят  в момента не се случват, отбеляза още той.

Той е изненадан от това, че от ГЕРБ са знаели за проблемите на Георги Марков с правосъдието, но все пак са положили доста усилия, за да влезе Марков в НС.

Попитан дали злия демон в ГЕРБ е Цветна Цветонов, Трайков заяви, че не смята така. 

Последвайте канала на

1701 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.06 | 16:20

2
Злият демон за България от 70 год. се нарича КОМУНИЗЪМ . Това е НЕЩОТО, което закопа държавата и от просперираща аграрна страна през 1939 год я превърна в сателит на СССР и кретаща икономика заради некадърно управление , упражнявано от мандраджийски обирджии, а сега и от техните наследници !!
ГЕРБ или СИК, не помня кое точно

2013.12.06 | 16:20

1
Злия демон е Буда сикаджията от Банкя, а кръгът около него котараците са тези, които така ще я оберат тая държава, че ти няма и интернет да имаш да пишеш брато!

Добави коментар

Водещи новини