Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс 1:0

Бивш шеф на разузнаването: Опитваха се да използват службите за политически цели

20 октомври 2013 20:25

Бивш шеф на разузнаването: Опитваха се да използват службите за политически цели
© булфото
4144 1

Имаше опити те да се използват за постигане на политически цели, коментира във „Всяка неделя" бившият шеф на националното разузнаване ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след.

Той припомни, че е бил шеф на службата в мандатите на трима премиери и двама президенти. Киров потвърди истинността на сигнала за покушение срещу тогавашния главен секретар на МВР Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, без да уточни откъде е дошъл той.

Сигналът е бил от два абзаца - първият, че криминални среди готвят покушение, а втория Киров определи като смехотворен, че Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от бил готвен да замени Борисов на поста.

На хипотетичния въпрос на водещия какво би се случило, ако Киров „си отвори устата" и се разприказва, бившият разузнавач № 1 отговори, че много хора ще си имат големи неприятности във вътрешен и международен план.

По думите му действията на бившата първа дама на Франция Сесилия Саркози са сложили точката на драмата със сестрите ни в Либия. Преди нея обаче имаше дълги години много сериозна работа от наша страна, заяви Киров.

Валери Зайцев
4144 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КАКА

2013.10.21 | 16:16

1
айде и генерала политически репресиран...сметната палата направи ревизия - парите не излизат - дело и съд .

Добави коментар

Водещи новини