Съветник на Живков: Няма кръг, който да влияе върху политиката у нас

  • 10 октомври 2013 18:42

  • 2275
  • 4
Съветник на Живков: Няма кръг, който да влияе върху политиката у нас
©

През цялото време на прехода се извършваше грабеж. Имаше вътрешна заповед, ако нямаш оперативна работа да не ходят офицерите от Разузнаването на бар. Това заяви Костадин Чакъров, политически съветник на Тодор Живков, в предаването "Лице в лице" на тема: "Тайните на прехода".

Ние работихме по целия свят под флага на КГБ. В много неща бяхме по-напред от КГБ. Той обясни, че в Държавна сигурност хора от КГБ са имали кабинети и са ходили на работа там.

Чакъров заяви, че по времето, когато Сталин е бил жив, Вълко Червенков му се оплакал от ген. Филатов и Сталин го е разстрелял.

Шести отдел много се митологизира, каза той. По думите му е било ясно, че информацията се е събирала чрез интелигенцията.

Попитан за това дали има у нас паралелни кръгове, които влияят върху политиката, той заяви, че няма такова нещо. Кръгът "Монтерей" е съставен от приятели пенсионери и си правят услуга. Те си пият ракията, а другото са митове, които им служат за оправдание. Не знам кой ще съди Татяна Дончева - морален ли, правов ли съд, но тя не може да твърди подобни неща,каза още той.

Чакъров обяви, че атентата срещу папа Йоан Павел Втори е бил поръчан от кардиналите във Ватикана, защото те не са искали силен папа. Сергей Антонов беше жертва, никой не го защити.

Последвайте канала на

2275 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.10.12 | 01:29

4
Крьгьт които е влия на политиката у нас др. Чакьров е Ахмет Доган.Казвам ви го за да знаете и това беше до началото на ГЕРБ и сега пак
АТАКА ДПС ВЕЧНА ДРУЖБА

2013.10.12 | 01:29

3
Да,Няма кръг но има ТРИЪГЪЛНИК БСП-ДПС-БАТАКА.

2013.10.12 | 01:29

2
Изкукал дядо, живее още при Живков !!! Истината е , че ДС чрез явните си офицери и генерали , все още дърпа конците на политиците, а на терен линията им се прилага от агенти като Доган, Местан и много други червени мърши , които се изявяват като депутати !!

2013.10.11 | 11:05

1
MARSH V PANDIZA SVOLACH

Добави коментар

Водещи новини