ПП-ДБ ще запази броя на депутатите си от Варна, каза втория в листата

  • 07 май 2024 14:41

  • 682
  • 0
ПП-ДБ ще запази броя на депутатите си от Варна, каза втория в листата
©

Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ) ще се бори на тези избори да спечели първото място във Варна и да запази броя на депутатите си от региона, каза днес вторият в листата на коалицията д-р Ивайло Митковски след регистрацията ѝ в Районната избирателна комисия.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

Според Митковски конфигурацията в Народното събрание след предстоящия вот ще бъде горе-долу същата. По думите му, в такъв случай ще се работи трудно в парламента, особено като се има предвид, че през последните месеци се е натрупало много напрежение, което не е ясно как ще бъде преодоляно. Той не коментира дали очаква страната да влезе в нов цикъл от избори, а посочи, че първо трябва да се видят резултатите от предстоящите.

Големият въпрос за този вот е доколко ГЕРБ-СДС ще може да се еманципира от ДПС, допълни третият във варненската листа на ПП-ДБ - Антон Тонев. Той допълни, че с ГЕРБ "под шапката" на ДПС е безсмислено да работят. За партньорство с „Възраждане“ или „БСП за България“ Тонев посочи, че няма как да се разделят вътрешнополитическите от външнополитическите проблеми, а тези формации ясно са показали своята външна ориентация. Всяка колаборация с тях би поставила избирателите ни в неудобно положение, коментира Тонев. 

За очакваната ниска избирателна активност Митковски каза, че се надява прогнозите да не се сбъднат, особено като се има предвид, че вотът е „две в едно“. Според него това ще помогне активността да бъде поне в рамките на тези от последните няколко избора.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
682 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини