Борисов: Ще докажем, че този парламент е импотентен

  • 26 септември 2013 08:28

  • 3284
  • 21
Борисов: Ще докажем, че този парламент е импотентен
©

Правителството на Орешарски не се подкрепя дори от неговите коалиционни партньори. Най-безпомощният човек вчера беше Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, той се успа вчера и тичаше по коридорите. Аз ли да им осигуря кворума? Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Ние ползваме парламентарните прийоми, наречени вот на недоверие. Ние им показахме вчера колко са безсилни и безпомощни и пак ще им го покажем“.

„Ако и днес не дойдат ние пак няма да се регистрираме и пак няма да има кворум. Ние ще докажем, че този парламент е импотентен. Защо аз да им правя кворум, Станишев го няма“, коментира Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Когато има дебат по вот на недоверие, той се води с цел да се свали правителството. Ако си представим образно, че министрите на Тройната коалиция са етажи на къща, те са комина. Фундаментът на тази сграда е гнил и той трябва да си замине. Затова трябва да има оставка, избори и народът да ни подреди“, заяви Борисов.

„За дамата, за която говореше Станишев вчера, ние сме джентълмена. „С тази дама не искаме да вечеряме, нищо не искаме да правим с тази дама”, допълни Борисов. "Тя е зависима от ДПС и издържана от „Атака“.

Той помоли Станишев заради симпатизантите на БСП да не се отъждествяват с "дама".

Според бившия премиер лидерът на ДПС Лютви Местан се държи като истинския премиер, той ходи и им се кара.

Какво прави в момента „Атака“ в Брюксел, попита Борисов и добави, че заради това, че Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно не е осигурил кворум, ще му поискат оставката. „Когато се избира кабинет, трябва да има 121 човека в залата, които да гласуват за него. Като се избира председател на парламент – също. Още при създаването на това правителство казахме, че има много нелогични неща. В Народното събрание има конфигурация, която не отговаря на резултатите от изборите”, подчерта Борисов.

"Мишо Миков днес да не се прави на председател, а да си събере заспалите 17 депутати, да осигури 121 за кворум и тогава и ние ще се регистрираме", каза председателят на ГЕРБ.

„Опозицията трябва да внася вотове, за да свали правителството. Ние правим това, което те правеха всеки ден при нашето управление. Това е наше задължение като опозиция“, поясни той.

"Аз никога не съм ползвал чужд труд и не бих се възползвал от спонтанният протест на хората. Разбира се, че там има симпатизанти на ГЕРБ, но има и такива на много други партии, това са хората", каза Борисов.

"Защо ще им правя кворум, бе?", попита бившият премиер. „Когато се избира кабинет, трябва да има 121 човека в залата, които да гласуват за него. Като се избира председател на парламент – също. Още при създаването на това правителство казахме, че има много нелогични неща. В Народното събрание има конфигурация, която не отговаря на резултатите от изборите”, подчерта Борисов.

"Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?", бе въпрос, който водещите зададоха и към Борисов. Той отговори: „Не знам”. И допълни: „И Местан, и Орешарски се държат като малоумни. Вие го питате Орешарски „как се казвате”, а той ви отговаря „Ама, ние бяхме трима души и не помня кой от нас предложи Пеевски...”.

Борисов е убеден, че много опитни бивши офицери от Държавна сигурност са в основата на всички действия на БСП и ДПС, които доведоха до недоказаните компромати срещу правителството на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3284 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2015.03.19 | 17:26

21
ПАЗИ БОЖЕ ......... ДА ТЕ ПОЩИ....
Радо

2015.03.19 | 17:25

20
То ако този парламент е импотентен то предишният на Герб си е направо кастриран и няма надежда за него!

2015.03.19 | 17:25

19
БОЙКО НАКАРА СИДЕРОВ ДА СЕ ГЪРЧИ КАТО НАСТЪПЕН ЧЕРВЕЙ.

2015.03.19 | 17:25

18
АТАКА В БРЮКСЕЛ ЩЕ БЪДЕТ БИТА, ЕВАНА И ГОНЕНА КАТО БЯСНО КУЧЕ

2015.03.19 | 17:24

17
ГЕРБ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕТ БИТА, ЕВАНА И ГОНЕНА КАТО БЯСНО КУЧЕ

2015.03.19 | 17:24

16
СИДЕРОВ НАКАРА БОКО ДА СЕ ГЪРЧИ КАТО НАСТЪПЕН ЧЕРВЕЙ.
о о айде бе

2013.09.28 | 00:35

15
Бойко курво.... Бойко курво... Бойко курво...
Rosniak

2013.09.28 | 00:35

14
Бойко е разкрит- той е травестит !!!

2013.09.28 | 00:34

13
Предизборно обещание на герб от 2009г. Средноевропейски заплати-Усаински,къде си?Това обещание не е ли факт?Ходи спори с фактите или за вас фактите са тези дето са ви изгодни.

2013.09.27 | 06:51

12
Печелившият ход на БСП е правителството да подаде оставка, защото са в своя пик и при нови избори хем ще вземат доста гласове, хем ще се отърват от зависимостта си от Атака. Иначе идват тежки месеци, ще има протестти и стачки, правителството ще падне и всички негативи на следващи избори ще обере БСП.
onq s konq

2013.09.27 | 06:43

11
Ако някой отрича желяэната логика на думите на ББ по въпроса,эначи че или е эаслепен элобар или е евтино платен драскач.Но...колелото на историята минава преэ подобни камъчета беэ дори да ги усети и слава богу.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини