Борисов от Брюксел: Имаме добър, достоен, прекрасен президент (обновена)

  • 19 март 2015 14:37

  • 7453
  • 139
Борисов от Брюксел: Имаме добър, достоен, прекрасен президент (обновена)
©

България има изключително добър и достоен президент, ние сме „за” референдум относно изборното право. Това каза пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов, съобщава „Фокус”.

На въпрос относно думите на президента пред народните представители заедно с местните избори да се проведе и референдум за изборното право, премиерът Борисов отговори: „Аз съм най-неподходящ за този въпрос, по простата причина, че толкова усилено събирахме подписи за този референдум – близо 500 хил. подписа събрахме. Така че сме абсолютно „за””.

„Използвам случая да кажа, че България има един изключително добър, достоен, прекрасен президент. Само това мога да кажа, защото иначе би се възприело като намеса или оценка. Радвам се, че имаме такъв президент, защото във външната политика, в евроатлантическата ориентация – в тези сфери много си помагаме на форумите, на които ходи той и аз. Особено при външната политика имаме изключително добър синхрон”, каза още министър-председателят.

"Когато Северният Черноморски флот прави учения, всички  други страни също са в бойна готовност. Това са средства, пари и то в икономическа криза - нови пари за въоръжаване, за надпревара в тази област. Пагубно е за икономиките, които едва се съвземаме от  финансово-икономическата криза от предишните години. Надявам се руската страна и ЕК по-бързо да намерят сечение, правилно за  народите си", продължи Борисов. В отговор на въпрос премиерът отбеляза, че България е подкрепила санкциите срещу Русия от самото начало, макар с понасянето на изключително тежки загуби, особено в областта на туризма. Това се отчита и истински се надявам вече не само да се спазва примирието в Украйна, но и да се установи траен мир в региона, заяви Борисов.

По повод съпротивата на някои държави от ЕС да приемат предложението на Европейската комисия за предварително съгласуване на енергийните договори в рамките на идеята за европейски енергиен съюз, премиерът отбеляза, че България вече е изпълнила това изискване. "Направихме всичко възможно Еенергийния съюз да влезе в днешния дневен ред на Европейския съвет, по всички тези теми - дали е честно, или не, да се дебатира от 28 държавни лидери. България беше най-лоялната и принципната с изпълнението на абсолютно всички указания на ЕК, и на практика се лиши от три големи договора", отбеляза министър-председателят.

"Сега да видим колко са честни другите, какво ще покажат и какво - не, но нашето настояване ще бъде да се вкара газовият хъб в енергийния съюз, да ни се помогне с финансирането за интерконектора с Гърция, особено нашите находища "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар", и навътре в страната. Този хъб ще даде възможност тръбите, които има България, компресорите, които има, стратегическото положение, да бъдат използвани", уточни той.

Попитан дали е здравословно за ЕС поведението на крайната левица в Гърция, премиерът посочи, че за съседите ни трябва да се говори добре. "Преди слушах на Европейски съвети Георгиос Папандреу и Андонис Самарас - само искаха пари и отлагане на плащанията, сега "Сириза" и Ципрас искат същото. Четири години България спазваше всички указания на ЕС, беше с най-нисък дефицит. Сега имаме разчети, че ще паднем под три процента. Видяхте колко трудно защитихме да платим стари дългове. Крайно време е нашите съседи, които искат да бъдат и са в еврозоната и Шенген, да спазват правилата, за които са поели ангажимент", коментира Борисов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Нора Виткова
7453 139

Свързани новини

Коментари 139

Добави коментар

2015.03.20 | 22:00

139
Борисов лъже без срам ! Не му е за пръв път ! Нито един български президент не е имал досега толкова нисък авторитет като Плевнелиев. Той е направен за посмешище от общественото мнение. Той стигна най-ниската възможна точка на значение.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2015.03.20 | 22:00

138
Имаме добър, достоен, прекрасен президент, обаче и магаре да бях сложил, пак щеше да спечели.
ищк

2015.03.20 | 18:38

137
Като го видим се подмокряме от кеф!
Intel® Core™ i5-4670K

2015.03.20 | 10:40

136
Само Атака долу мюслитата от герб!

2015.03.20 | 10:40

135
С това почти любовно обяснение в Плевньо, Буда съвсем се осра...

2015.03.20 | 10:39

134
Вярно е Бойо, че имаме най-хубавия президент, само дето не е истина. Такова мекотело не бива да заема държавна длъжност. Виж за някоя далавера в частния бизнес може да стане.

2015.03.20 | 10:28

133
Вземи си го у вас,като е такъв хубавец....
иванов

2015.03.20 | 10:27

132
Това говедо кво праи в този Брюксел. Да не е на квартира там„ Или чака указания и лиже задниците на НАЧАЛСТВОТО ...

2015.03.20 | 10:27

131
като са за този референдум защо в 42 НС провалиха разглеждането и гласуването за де се отиде на реферндум или мислят че хората са забравили какви ги вършат .
Крум Усаински - Крупник

2015.03.20 | 06:17

130
Единия некaдърник окyрaжава другия :)

2015.03.19 | 19:06

45
Лайнометите на атаклЪ ,ББЦ и БСП нямат край! Не се чудете защо сме насрана държава от близо 100г.- червената измет няма да се даде без бой...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини