Протестиращите дават пресконференция утре

  • 06 август 2013 18:27

  • 3374
  • 44
Протестиращите дават пресконференция утре
© Булфото

„Протестът проговаря" на специална пресконференция утре. Това съобщиха от антиправителствената пресслужба noresharski.com.

В съобщението се обяснява, че се създава "протестна мрежа", оглавена от "активни участници в протеста". В писмото си до медиите протестиращите твърдят, че въпросната структура "няма за цел да говори от името на всички протестиращи", но ще излъчи говорители, който ще се наричат „комуникатори". „Протестната мрежа" няма за цел и никакво намерение да води преговори с правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по какъвто и да било формат, който да отлага във времето изпълнението на основните искания на протеста - оставка и незабавни избори", казват още протестиращите.

Ето и пълния текст на съобщението:

„За 55 дни протестът срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и трайното присъствие на мафията в държавното управление се използва за поле на спекулации с прозрачността, намеренията и конкретните искания на протестиращите. За 55 дни протестът успя да устои на атаките и по естествен път в него се създадоха групи, най-вече в онлайн пространството, които без сблъсък на интереси да поддържат протеста жив и да оборят спекулациите с неговата "ваканция" и прозрачност.

За 55 дни в протеста се откроиха личности, които помогнаха за отстояването на исканията му. Оказа се, че всеки може да бъде полезен, стига да има идея и да я отстоява по възможно най-добрия начин и да има инструменти за печелене на доверие от голяма група хора. Оказа се, че можем да припознаваме един човек или група хора, които подкрепят нашите искания. Оказа се, че липсата на излъчени комуникатори от редиците на протеста може да служи за аргумент на политиците срещу легитимността на нашите единствени искания - оставка и незабавни избори. Оказа се, че политиците не желаят и не умеят да дебатират открито с нас, след отхвърлянето на поканата на четирима участници в протестите за предаването "Референдум".

Време е за следващата стъпка.

Онлайн вече тече процес на консолидиране на няколко "протестни групи". След дебати в тях решихме, че това е естествена еволюция, която ни води до създаването на обща среда за комуникация и регулярен обмен на информация между групите, както и за повдигане и обсъждане на основните за обществото въпроси и проблеми.

Протестната мрежа е всъщност група граждани - активни участници в протеста, които имат волята да съдействат на протеста. Протестна мрежа е независима структура и обща среда на взаимодействие между активни участници в протестите срещу кабинета Орешарски. Категорично няма за цел и намерение да води диалог с правителството, защото исканията ни се свеждат до оставка и провеждане на демократични избори. Изградена е на хоризонтален принцип от онлайн и „живи" групи за натиск.

Тя няма за цел да говори от името на всички протестиращи, но ще излъчи комуникатори, към тези, които досега легитимираха исканията на протеста в медиите - оставка и демократични избори, които могат да изслушват и съдействат на идеите на протестиращите. Протестна мрежа има за цел да се превърне в платформа за граждански контрол и коректив на некоректните спрямо обществото политически назначения и решения, обслужващи частни интереси. Протестна мрежа е отворена за диалог с всички групи, които имат сходни искания, но няма за цел и никакво намерение да води преговори с правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по какъвто и да било формат, който да отлага във времето изпълнението на основните искания на протеста - оставка и незабавни избори.

За да бъде поставено началото на диалога и да бъдат представени първите комуникатори на Протестна мрежа, всички медии са поканени на официална пресконференция в сряда, 7 август, от 13.00 часа, в БТА.

Антиправителствената информационна служба (www.noresharski.com) не е организатор, но се присъединява към Протестна мрежа и е готова да съдейства като нейна медия".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3374 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар

2013.08.06 | 21:50

1
ГЕРБ ЗАВИНАГИ НА ВЛАСТ! КАТО БАТМАН!!!

2013.08.07 | 09:15

23
Любе, трупа ти не струва и за лой. Върви умри в някоя канавка и не се обаждай.
vale_karo

2013.08.07 | 09:15

22
Започна се!Малко по малко всичко ще си дойде на мястото.Така че,радвайте се!Есента протестиращи от тези сегашните няма да има.
ББ

2013.08.07 | 09:15

21
Гамени долни и платени сте!!! Подметки на една залязваща илюзия, наречена ГРОБ!!!! България е зад Орешарски и правителството!!!
Цвинокио

2013.08.07 | 09:15

20
Вие не сте мнозинство, не сте и обективен глас на малцинство, а само една шепа платени боклуци!!! България е зад правителството!!!!
ГРОБар

2013.08.07 | 09:15

19
Цвинокио обвиняем х2; Животното Фидосова – изобличена; Плевневменямски – доказан вече олигарх!!!! Това са хората, които ви плащат – вие сте предатели спрямо държавата и се опитвате да спрете съдебни дела срещу тези изверги!!!!
Българин

2013.08.07 | 09:15

18
Не ви ли е срам, нещастни, платени лумпени? Тези които ви плащат са престъпници, които ви използват, за да не бъдат разобличени!!!
Реален

2013.08.07 | 09:15

17
Няма да успеете, защото сте малко, платени сте и сте подметки на претъпна клика!!!! България иска да разобличи далаверите на ГРОБ и затова е зад г-н Орешарски!!! Искате промяна – гласувайте през 2017-та!!!!
Хахаха

2013.08.07 | 09:15

16
Платени подметки ГРОБарски сте. Малко сте. Платени сте. Незабележими сте!!! България над всичко!!! България зад правителството!!!
Антипротест

2013.08.07 | 09:15

15
Шепа платени несретници се опитват да свалят едно демократично избрано, легитимно и признато правителство, за да предотвратят изобличаването на една престъпна клика.... е, няма как да стане при положение, че България иска да види Борисов и сие зад решетки и правителството работи, за да постигне точно това!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини