Цветан Василев: Претенциите на ГЕРБ да управлява пак не са сериозни

  • 03 август 2013 07:29

  • 17647
  • 57
Цветан Василев: Претенциите на ГЕРБ да управлява пак не са сериозни
© Булфото

Аз с политика не се занимавам. Като представител на едрия бизнес не ми е безразлично обаче каква политика води едно правителство. Това казва в интервю за в. "Преса" председателят на Управителния съвет на "Корпоративна търговска банка" Цветан Василев.

"Критикувах кабинета на г-н Борисов тогава, когато виждах, че решенията му не бяха правилни според моите разбирания. Не че имаше чуваемост за думите ми. По-скоро имаше насаждане на крайно негативно отношение към българския бизнес като цяло. Не знам откъде г-н Борисов е извадил заключението, че едва ли не аз съм човекът, който стои зад правителството (бел. ред. - кабинета "Орешарски"), но то е изградено на абсолютно грешна база. За мен е важно какви условия за бизнеса ще създаде кабинетът, а не кой и как ще бъде назначен за министър. Засега не мога да кажа, че екипът на г-н Орешарски работи в полза на определени кръгове. Той не е имал и голяма възможност да прокарва своите решения. Времето ще покаже кой и колко е бил прав. Поне смятам, че сега отношението към бизнеса е нормално, за разлика от назидателния тон, който държеше предходната власт", посочва Василев.

По повод всекидневните протести от 50 дни насам с искане за оставка на кабинета и предсрочни избори банкерът казва: "Аз съм привърженик на стабилността в държавата. Дали тя може да се гарантира от предсрочен вот - дълбоко се съмнявам. По-скоро ми се струва, че партиите, които претендират, че знаят и могат да управляват страната, трябва да се вслушат във вижданията на бизнеса. Защото и в момента няма идея, няма концепция за излизане на страната от кризата. Трябва да се търсят конкретни, специфични мерки за изваждане на икономиката от кризата, а не панацеи. Как и в какъв политически формат, е друг въпрос. Но претенциите на ГЕРБ, че те могат и ще управляват страната по начина, по който до правеха допреди няколко месеца, не ми изглеждат сериозни. Финансово-икономическата им политика беше неуспешна. А сериозно доказателство за това е фактът, че като страна с най-ниски доходи в ЕС ние реализирахме и втория най-голям спад в тези доходи по данни на Евростат за 2012 г. Такъв довод не се нуждае от коментар. Ако реализираш стабилност за сметка на увеличаване на мизерията - съжалявам да го кажа, но това не е правилният подход".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17647 57

Свързани новини

Коментари 57

Добави коментар

2014.09.16 | 21:11

20
ТОВА ЩЕ СЕ РЕШИ ОТ ИЗБИРАТЕЛЯ, А НЕ ОТ ТУРСКИ МЕКЕРЕТА !!!!
Гражданин

2014.09.16 | 21:11

22
Нали от 24 години Избирателят все решава?!!
banker

2014.09.16 | 21:11

21
нещастник
Учуден !

2014.09.16 | 21:12

23
Другарю Василев, ти защо мислиш че претенциите на ГЕРБ са несериозни ???!!! И защо мислиш, че един управител на банка трябва да управлява чрез длъжниците си - БСП, ДПС, Атака ??? !!! Това по-сериозно ли е ? И какъв представител си ти на едрия бизнес ... това също сериозно ли е ???!!! Та кой те познава у нас и извън България като "бизнесмен", като "банкер" ???!!! Освен елита на БКП-БСП, ДПС ??? Съвсем сериозни са претенциите на ГЕРБ - УПРАВЛЯВАХА И ПАК ЩЕ УПРАВЛЯВАТ !

2014.09.16 | 21:14

28
Ще управлявате ама на куково лято.Оставете още веднъж народа да не може да си плати сметките за ток,парно и вода,пък ще видите дявол по пладне.

2013.08.04 | 22:17

16
Цяло чудо ще е,ако герберите пак се доберат до властта-освен чрез задкулисие,няма как.Но народа и ден няма да ги остави да са на власт-хората не са забравили геноцида и кошмара,които изживяха,лишенията,невъзможността да покрият елементарните си сметки....

2013.08.04 | 22:17

15
В много голяма грешка си.ГЕРБ са бита карта отвсякъде.Дори да вземат властта,чрез задкулисни игри с реформаторския блок,в което не се съмнявам,народа няма да ги остави и ден да са на власт-хората не са забравили гадостите,които герберите сътвориха през 4 годишното си управление и геноцида с доходите и сметките,както и лишенията.
До #2

2014.09.16 | 21:12

24
От 24 год. насам решаваха червените гадове и ДС. Край на гювеча. На тези избори ще сложим точка . Това се усеща от кукловодите и затова се говори за "политически проекти " "влизане в политиката " от безпринципни и продажни душици , които като мръсна пяна изплуват в такива моменти!!!! Това са мърши, продали се на ДПС И КОМУНОИДИТЕ. Жив пример е безродника Сидеров !!!

2014.09.16 | 21:14

29
Aтака и Сидеров нямат нищо общо за да ги замесваш тук.Гледай си в собственото пробито канче.Само Атака и Волен Сидеров ще спасят РБ от евро-колониализма.
Мафиотска структора

2014.09.16 | 21:13

25
ТОЗИ ОЛИГАРХ ИМА ОГРОМНА ВИНА ЗА ТАКА ,НАРЕЧЕНИЯ СБЪРКАН МОДЕЛ.ДОКАТО ИМА ТАКИВА КАТО НЕГО,БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ НА ДЪНОТО.

2014.09.16 | 21:15

31
Не е вярно.С тази културна физиономия човека е за президент на България.Той е разумен и много начетен,културен и възпитан, а не се пише както някои селски тарикати.
stefan

2014.09.16 | 21:13

26
6te ti oskubq mustaka s pinseta mrasen tur4in!!!
Я

2014.09.16 | 21:13

27
Я, Борат се обади, да не повярва човек... Сигурно вече е доста напечено, нямам друго обяснение. И как марионетка такава 4 години си мълча и ГЕРБ можеха да управляват, а сега вече не? Ко стана за няколко месеца, кажи, обществото има нужда да знае! И като си казал "А" стигни и до "Б" внеси яснота около медийно- финансово- корпоративния кръг/обръч около теб и кой реално му дърпа конците. За мен ти и Свинчо сте подставени лица на нашия виден хидроинжинер, нещо по тази тема имаш ли да казваш?
kgb

2014.09.16 | 21:14

30
Това изказване е чиста проба политическо изказване и защита на кабинета Олигарски. Мустакатият банкер ясно казва, че Олигарски е техния човек! Веднага връщам лентата на 1996-1997 и се сещам за тогавашните банкери, които се чувстваха много комфортно и добре по-времето на Жан Виденов. Тогава знаем какво се случи, много хора забогатяха тогава и много вероятно брокера ( днес вече политически) г-н Василев да е натрупал доста пари от тогавашната криза, явно сега вижда нова възможност и затова така силно държи на сегашното статукво ( правителство). Той е добър играч и знае къде да заложи, знае и къде са парите! Не е случйано , че след изборите през 2009 беше най-големия привърженик на ГЕРБ ...
KTB

2013.08.03 | 12:55

1
Public Enemy #1

2013.08.04 | 12:37

4
Целта на ДПС и БСП--те са от едно котило, е да размият вота на десния избирател . А това най-лесно става като се създадат няколко нови уж десни партии. Изкарват се нови лица, необременени от политиката до този момент , финансират се и от тях се очаква да привлекат колкото се може повече избиратели . Докато избирателите на ДПС и БСП са изпълнителни като войници .Такава е партията на Светльо Витков, сега се очаква и Бареков да прави партия. Мислете добре и не гласувайте за подобни партии!!!!

Добави коментар

Водещи новини