Василев: КТБ може да се възстанови само чрез продажба на активите, финансирани от нея

  • 08 октомври 2014 13:55

  • 4133
  • 5
Василев: КТБ може да се възстанови само чрез продажба на активите, финансирани от нея
©

Възстановяването на Корпоративна търговска банка може да се постигне само чрез продажба на активите, финансирани от банката, чиято реална стойност е над 2,5 млрд евро.

Това се казва в поредното обръщение на мажоритарния собственик на банката Цветан Василев, публикувано на личната му страница.

Той е категоричен, че има сценарий за съдбата на банката от хора, които „заблуждават обществото" и работят на принципа „крадецът вика „дръжте крадеца".

По повод на разпространените информации за продажба на завода в Парачин, Сърбия, Цветан Василев е категоричен, че търси „най-доброто решение" за него, но в никакъв случай то „няма да бъде в ущърб на КТБ АД".

„Нещо повече, независимо от трудностите, свързани с неизпълнението на поети ангажименти от КТБ АД по този проект, в резултат на поставянето й под специален надзор, проектът ще бъде спасен, за да може инвестираните средства да бъдат възстановени напълно на банката, респективно на вложителите й. Интерес за продажбата (покупката) на активите по подценена стойност имат само тези, които целят ликвидацията на КТБ АД и личното си облагодетелстване", категоричен е Цветан Василев.

Според него „концепция на акционерите и на новите потенциални инвеститори е в рязък контраст с поведението квесторите и на БНБ, които вече подготвят почвата за продажбата на активите на КТБ АД и Виктория ЕАД на подценени цени, разделяйки кредитите на добри, по-малко добри и лоши. Това поведение странно съвпада с тържествените декларации от тандема Цонев-Пеевски относно тяхна инициатива за проектозакон за КТБ АД.

„Добрите" кредити, които включват активите на подценени цени, ще отидат в „добри" ръце, за да да могат да покрият частично разхода на ФГВГ при ликвидация и да осигурят очакваните печалби на тези, които са си поставили за мисия да ликвидират КТБ АД.

А така наречените „лоши" кредити, идентифицирани като лоши по неконвенционална и вероятно неслучайна методология, обслужваща интересите на организаторите на атентата срещу КТБ АД, са предназначени за „доказателствен материал" за обвинението срещу мене и моите колеги", допълва Василев.

Според него КТБ АД може да бъде възстановена на минимална цена за държавата и обществото, като уточнява, че тя е минимална в сравнение с цената, която би се платила при нейната ликвидация.

Последвайте канала на

4133 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
tur4ina borisovygly v 3atvora

2014.10.23 | 17:09

5
KRIAT ZE I BOIKO KURVATA IMA YZASTIE V OGRABVANETO NA BANKATA

2014.10.08 | 22:01

2
99%-mnogo se shushuka govorqt horata
ВОЛЕНУГЛУ ХАНЪМАТА НА ДОГАН

2014.10.09 | 08:15

4
СЪС ГЛАСОВЕТЕ НА атакларъ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ШЕВ НА ДАНС ПЕЕВСКИ ТОВА Е ФАКТ НЕОСПОРИМ.
синовете на бялата златка

2014.10.08 | 22:01

3
давай имена ..мустакат циганин или ще гушнеш букета

2014.10.08 | 19:22

1
Лихвите по влоговете в държавата в която аз живея са между 1.5 и 2 % ..така че си правете сметка

Добави коментар

Водещи новини