Станишев: Правителството няма нищо общо с "Атака"

  • 02 юли 2013 14:05

  • 8724
  • 105
Станишев: Правителството няма нищо общо с "Атака"
©

Днес Изпълнителното бюро на БСП проведе свое редовно заседание. Всички членове на бюрото декларирахме единодушно подкрепата си за мерките на правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в енергетиката. 

Това каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция в София. На 26 февруари, след протестите на КСНС, с консенсус беше приета позицията – необходим е нов модел на ценообразуването в енергетиката. Оттогава нищо не беше направено и проблемът остана неразрешен. Необходима е политическа смелост и ограничаване на много частни интереси. Българската енергетика в момента не изнася ток, а сметките са непоносими, допълни Станишев. Въпреки натиска на корпоративни интереси и въпреки бойкота на ГЕРБ, в петък бяха приети спешни мерки. Това показва решимост. Този закон беше важен политически тест. С него се показа кой се интересува и го е грижа за хората, и кой не иска да участва в тези необходими промени. Очакваме всяка институция и всяка политическа сила да заеме ясна позиция по тази тема. Трябва да си отговорим и на въпроса: Защо ГЕРБ не искат да участват в тези промени и чии интереси защитават, запита соцлидерът.

На днешното заседание взехме решение всеки министър да изнесе анализ на сферата, в която управлява. Трябва да се знае истината за управлението на ГЕРБ. Това наше искане не беше изпълнено от служебното правителство, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. На днешните дебати в Европейския парламент съм убеден, че ще има доста нападки от страна на ЕНП. ГЕРБ заявиха ясно, че не признават изборите и искат тяхното касиране. Отговорността, за това как работи парламента носят ГЕРБ. Аз очаквам ЕНП да призове бившите управляващи да се върнат в НС и да се държат като нормална опозиция, а не само да се опитват да дестбилизират  работата на парламента, категоричен беше Станишев. Правителството има ясна разграничителна линия с "Атака". Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа не подкрепи в парламента кабинета "Орешарски". "Атака" нямат никакви ръководни постове в кабинета. Те не участват в изпълнителната власт. Ние ясно сме заявили, че не приемаме част от риториката на "Атака" и тяхната идеология, категоричен беше Станишев.

БСП подкрепя искането на Български лекарски съюз и министъра на здравеопазването за смяна на управителя на НЗОК, обяви Станишев. Това е крайно необходимо за взаимодействието между НЗОК и Министерството на здравеопазването. Излезе информация за проблеми с бюджета на НЗОК. До идването на ГЕРБ на власт, управителят на НЗОК се избираше с конкурс. ГЕРБ въведе избора на управителя от Народното събрание. Очакваме парламентът да вземе решение по този въпрос, каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Аз уважавам протестите на гражданите. Всеки има право да изказва своето мнение, но съм убеден че политическите сили се опитват да яхнат протестите. Имаме информация, че един от най-буйните протестиращи пред парламента миналата седмица, който е хвърлял черен хайвер и е организатор на блокирането на пътя за летището, е член на РЗС. Не можем да си говорим за граждански протест при този човек, каза още Станишев.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8724 105

Свързани новини

Коментари 105

Добави коментар

2013.07.09 | 17:27

105
Ние ясно сме заявили, че не приемаме част от риториката на "Атака" и тяхната идеология, категоричен беше Станишев. xaxaxxaxaxaxxaxaxaxxaxaxaxax
сеГейчо нямал нищо общо с гейовете?!

2013.07.09 | 17:27

104
Абе съселче ,ама наистина ли смяташ ,че някой ще повярва на безумните лъготии ,които дрънкаш ?! Изпарявайте се ,заедно с Местан-Доганката ,Воленката и Орешарката и си разтягайте локуми на вашата си "седенка" . ОСТАВКА БОКЛУЦИ !!! ВЪН ОТ ВЛАСТТА !!! /сега и завинаги ,дай Боже/
рр

2013.07.09 | 17:25

98
Е .............чу те за оставката,ще си го премести от единя крачул в другия,а ти все така нейстово ще скандираш ОСТАВКА! :П)

2013.07.09 | 17:27

103
goliam lajec intrigant si no ne i politik darjet te ohte kato lider kolkoto da ne padne pravitelstvoto
димитров

2013.07.09 | 17:26

102
Този съвсем изпращя.егати наглеца!
Мъф Потър

2013.07.09 | 17:26

101
Станишка айде аут , оставка.И хората от Европа ти казваш да изчезваш.Глух ли си.Отивате с Воленчо на буклука , факт.Харесва ти или не това е положението.Може да си направиш поне едно сепуко.
oi

2013.07.09 | 17:21

93
Бе хора вразуме те се,кой така лесно като лапне кокъла дава власта без бои???Излезнали 6о души да протестира пре ООН,е голем праз брееее,то се скъсаха да краднат последните 11 г. ние сега ще покажем колко сме задружни и протестираме.Де беше народа когато ни слагаха от кол и въже министри намерени на кръстовища ,а дори и такива директно предложени от братята хамериканци....................ама всички мълчахме.Докога народа ще плаща за безумията на шайка от 1000 души и то доказани мафиоти??Докога крадеца ще казва дръще крадеца??Докога един неграмотни ще се изкарва месия??Докога ще си затваряме очите и ще сме в дилема да избираме винаги по-малкото зло??

2013.07.09 | 17:26

100
нямате нищо общо с''атака'' ли?ами ако не беше сидеров да даде гласа си ти кьде щеще да бьдеш сега бе продажник?продаваш всичко само и само да си на власт бе ИЗМЕННИК.как да няма рьководни постове бе изедник.
ГЕЙ ИСТОРИЯ

2013.07.09 | 17:25

99
ГЕЯ НЯМА КАК ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ И НЯМА НИЩО ОБЩО С АТАКА. ПАРТИЯ АТАКА ОБАЧЕ ИМА ОБЩО С НЕГО И С ПАРТИЯТА МУ!

2013.07.09 | 17:22

97
А кога ще излезе истината за предишните ви мандати серГЕЙчо,щото не всички лайна от вас започват и свършват с управлението на ГЕРБ. Това хората на улицата го знаят много добре,и за тов тябва да си ходите ОТНОВО
ЛЪЖЕЦ МРЪСЕН

2013.07.09 | 17:22

96
А БЕ ТОЯ Е ПО ЛУД И ОТ СИДЕРОВ ,АКО НЕ БЕШЕ ПРОДАЖНОТО ЧОВЕЧЕ СЪСЕЛА ЩЕШЕ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО НА ПУТ-ИН ДЕН,Е ЛЪЖЕЦ И МРЪСНИК СИ Е СПОР НЯМА...

2013.07.09 | 17:22

95
Само дето без атака няма да има парламент и правителство.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини