Журналист: Обективното отразяване на действията на "Атака" не е добро за партията

  • 27 юни 2013 17:33

  • 2444
  • 3
Журналист: Обективното отразяване на действията на "Атака" не е добро за партията
©

Когато властта започне да критикува медиите, това е похвала за тях. Властта се опитва да пренесе проблема там, където той не е. Неслучайно са обвинени само телевизиите. Те могат да покажат истинската картина. На екрана можеш да видиш 20 хиляди души, дори ако в интернет или пресата са обявени едва две хиляди. Това обяви в предаването "Още от деня" журналистът Емилия Милчева.

По думите й, дори властта да реши, че може да живее в един безобразен медиен комфорт, цензурирайки какво ще излиза като информация, тя не може да забрани какво циркулира в интернет, където протестиращи споделят клипове и коментари.

Според колегата й Петко Георгиев, не бива медиите в тяхното поведение да се постават под общ знаменател. Всяко обобщение би било погрешно. Имаме разбиване на медийното пространство и разделяне на яркоочертани лагери, от които настрани стоят само националните телевизии, обяви той във връзка с обвиненията, че медиите разпалват напрежението и не отразяват обективно протестите в столицата.

За пръв път днес решихме да направим преглед на печата в нашата медия. Купихме петте най-големи всекидневника и при нито един на първа страница нямаше информация за събитието, което е най-важното в държавата в последните два дни - обсадата на парламента. Това показва, че тези медии са си объркали времето, коментира журналистът Владимир Йончев.

Видя се вчера, че институциите в България зависят от това дали "Атака" ще влезе в парламента. Това показа и Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно със своето изявление, което бе тактически ход, жест към Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, смята Георгиев. Според Милчева това наистина е връщане на топката към "Атака", но националните телевизии са си свършили работата. Не трябва политиците да говорят, че протестите са само в София. Първо, в зората на демокрацията протестите бяха само тук, но сега те се провеждат и в други градове в страната. Не бива управляващите да правят това противопоставяне на столица и провинция, подчерта тя.

По думите на Георгиев, обективното отразяване на действията на "Атака" не е добро за партията и "тук Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа греши". Според него медиите не са преекспонирали протеста.

На въпрос дали медиите трябва да намалят напрежението, Йончев отговори, че напрежението ще се тушира, "ако Миков се обърне към личния лекар на Сидеров". Това, което наблюдаваме, е гнусен комунизъм. Властта иска цензура. Управляващите не вярват на репресивния си апарат - полиция, която се сприятели с протестиращите, така че само цензурата им остана като ход, заключи той.

Последвайте канала на

2444 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Калоян

2013.06.30 | 00:58

3
Който подкрепя Ненормалния да ходи да се лекува с него! А който срещне Lyubo Angelov да вземе да му строши пръстите, за да няма повече изяви в сайтовете.
Боздуган

2013.06.28 | 11:05

2
Пу.тка Георгиев е един платен помияр!

2013.06.28 | 11:05

1
Дааа , наистина параноидната шизофрения е тежко заболяване ! Ти ,уважаеми БозДОГАНЕ ,си христоматиен пример ,до какво води това тежко душевно разстройство. Но при теб е хубаво ,че изобщо не осъзнаваш ,колко е тежко състоянието ти. /ама ,ти пак си пий редовно хапчетата/

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини