Димитър Главчев: 8-те процента на ДПС управляват страната

  • 19 юни 2013 08:32

  • 1742
  • 1
Димитър Главчев: 8-те процента на ДПС управляват страната
©

Само ако се обсъждат проблеми с изборното законодателство, ГЕРБ ще влезе в пленарна зала. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Без друго повече от половината български граждани не са представени в този парламент. След като ГЕРБ напуска, остава 20% легитимност в това НС, т.е. само 8-те процента на Движението за права и свободи. Не е честно 8 на сто от гласовете на избирателите да управлява останалите 92. Затова искаме предсрочни избори, коментира политикът.

Няма да влизаме с пленарна зала, няма да натискаме бутончето и няма да взимаме възнаграждение, обяви той относно критика от страна на БСП, че депутатите от ГЕРБ ще получават заплата без да си вършат работата като народни представители. Вие бяхте най-големите критици на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, че политикът не идва на работа, а сега не правите ли и вие същото, попитаха от студиото.

Така и не се разбра на кого е грешката за кандидатурата на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС. Чу се, че той е предложен от Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Ако е вярно, това е противозаконно, защото единствено министър-председателят може да издига кандидатура за шеф на Държавната агенция "Национална сигурност", смята Главчев.

По думите му, протестиращите граждани имат своите основания да излязат на улицата. Ние нямаме самочувствието, че сме алтернатива на управляващите, но показваме подкрепата си на народа. Искаме да бъдат представлявани хората, чиито глас не се чува парламента, каза политикът от ГЕРБ.

Обещанията на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 за увеличаване на работни места се изпълняват, но като свободни позиции в парламента. Създават се нови комисии, които осигуряват нови работни места за членове на "Атака". Ние няма да участваме в комисии, а само в обсъждания на Изборния кодекс, категоричен бе Главчев.

Според него най-нормалното нещо в момента е Орешарски да прояви достойнство и да си подаде оставката. След това президентът трябва да повтори процедурата с даването на мандат. Така ще се стигне до Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, който да изпълни своя план с 500 лв. пенсия и 1000 лв. заплата. Едва ли някой друг ще има самочувствие да прави правителство при настоящото положение, при това, което се случва на улицата. Затова трябва да има предсрочни избори, обяви Главчев.

Парламентът има абсурдно представителство в момента, заключи той.

Последвайте канала на

1742 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.20 | 20:44

1
Управлява благодарение на Атака. Помните ли какво представлявше ДПС преди създаването на Атака. До 2005 г. го взимаха за бройка в две правителства с петнайсетина - двайсет депутата. Веднага след създаването на Атака станаха 38 и започна неговото възраждане. Винаги преди избори Атака прави някакви глупости за да сплоти мюсюлманите и да увеличи гласовете за ДПС, най-вече циркове пред джамии. През 2005 г. когато се формираше тройната коалиция спомняте ли си какви циркове прави в парламента, уж са против. Но ако тогава не стигаше един глас Атака щеше да направи това, което направи сега. Знаете ли сега как Атака искаше БСП и ДПС да имат поне още един глас за да не се издадат кои са. Ако имаха 121 гласа Атака щеше да прави същите циркове както праз 2005 г., но сега обстоятелствата ги принудиха да направят това за което са създадени - да вкарват ДПС във властта. При 90% гласували за български партии тя даде властта на една турска партия за която са гласували 10%. Те станаха майка и баща на това правителство. Сега правят циркове, вляз – изляз от парламента, кой бил вътре и вънка. Те носят цялата отговорност за това правителство. Да сте чули да говорят нещо за незаконните избори в Турция, не сте. Да сте чули да говорят нещо срещу Пеевски. Атака направи така, че ДПС има една дузина министри, две дузини зам. министри, една дузина областни управители. Надолу по стълбицата не ми се мисли. Има ли някъде по света националистическа партия да дава властта на противоконституционна партия. Да сте чули през последните месеци да говорят нещо против ДПС. Сами си правете изводите. Припомням историята на Атака, за тези които я подкрепят и да помислят. Ако могат.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини