Човек на ГЕРБ: Президентът направи груба грешка като пусна Закона за ДАНС

  • 14 юни 2013 08:24

  • 2895
  • 6
Човек на ГЕРБ: Президентът направи груба грешка като пусна Закона за ДАНС
©

Винаги има риск за нерегламентираното използване на СРС, но трябва да се минимализират възможностите за това. Досега хората, които поръчваха и тези които ги прилагаха бяха под една шапка, което създава по-сериозна опасност, заяви Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент от ДПС в коментар на на промените в Закона за СРС, които извадиха СДОТО от МВР и го превръщат в агенция на подчинение на МС.

Законът за СРС има сериозни пробойни, смята Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. от ГЕРБ. Липсват предварителни обществени дебати. Има две служби, които притежават техника за подслушване - едната е в ДАНС, другата е в МВР. Защо службата за технически операции не се вади от агенцията, попита Вучков.

„Един от големите проблеми, който в момента няма отговор е дали трябва да се раздели използването на СРС при борбата с престъпността или защитата на националната сигурност. В единият случай информацията трябва да се пази цели 10 години“, припомни Бисеров. Разузнаването и контраразузнаването и военните служби имат право да използват СРС. Бисеров отрече да има опасност обикновените граждани да бъдат следени и подслушване под претекст, че застрашава националните интереси. 5 души от бюрото за контрол на СРС ще следи как се харчи бюджета, добави Бисеров.

Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. нарече груба грешка проените и в Закона за ДАНС, които днес са публикувани в Държавен вестник с указ на президента. Според депутата от ГЕРБ няма никакви законови предпоставки да се ограничат използването на СРС-та, независимо от предварителните обещания на БСП и ДПС.

Заявителите няма да могат да ползват порочната практика да ходят в различни съдилища. Ще се регламентира контролирането на телефона на свидетелите под прикритие, добави Бисеров. С контрол ще се спре практиката разрешение да се издава за един телефон, а да се добавят още няколко с гриф „ползва и следните номера“, което създаваше опасност да се подслушват хора, за които не са издадени разрешения, заяви депутатът от ДПС.

Последвайте канала на

Novini.bg
2895 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.06.17 | 15:57

6
АГЕНЦИЯ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ КЪМ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НЕ Е ИМАЛ И ДРУГАРЯ СТАЛИН ДОРИ! И НЕ СИ Е ПОЗВОЛЯВАЛ ДА ИМА!

2013.06.17 | 15:57

5
Веселин Вучков нарече груба грешка проените и в Закона за ДАНС, които днес са публикувани в Държавен вестник с указ на президента. Според депутата от ГЕРБ няма никакви законови предпоставки да се ограничат използването на СРС-та, независимо от предварителните обещания на БСП и ДПС. ПРАВ Е!!!

2013.06.14 | 13:02

4
А защо да е прав.Защо да не го разпише този ЗАКОН за ДАНС.Какво сте заревали на умряло.Който не е вършил незаконни неща,няма от какво да се притеснява.Ти специално имаш ли?Е,ЗАТОВА РИТАШ.Обикновените граждани също не се притесняват от този медиен шеф.Сигурно ще коли наред.Я,МАЛКО СЕ УСПОКОЙТЕ.Ще го видим.
4око 2

2013.06.14 | 11:49

3
4ОКО тъпак си ти приятел. След като на ДАНС шеф стана Дилян Пеевски, не ПОЛИЦИЯ В ПОЛИЦИЯТА ами БЕЛЕНЕ до БЕЛЕНЕ ще има вече (ако не знаеш какво имам предвид питай по възрастните от теб). Трактора бледнее пред образа на тази добре изваяна свиня майка Пеевски. Е сега глядайте каква ненаказана престъпност ще има и няма да има Орлов мост, защото водачите на протестите са от обкръжението на Пеевски (Къде са водачите след изборите да сте видяли някой, не те взеха парите и сега си живуркат на плажовете а пък протестиращи лапайте на Пеевски, Местана и Болния чурките). Ей големи овце сме Българите.
4OKO

2013.06.14 | 10:33

1
NE govori glyposti ...nema6 argomenty-TAPAK
4OKO

2013.06.14 | 11:31

2
Vy4kov ty ssram nema6li vie bijahte si napravili POLICIA v POLICIATA............ne drankai glypostui TAPAK.

Добави коментар

Водещи новини