ДПС: След управлението на ГЕРБ, трябва да възстановяваме демокрацията

  • 14 март 2013 09:23

  • 1458
  • 7
ДПС: След управлението на ГЕРБ, трябва да възстановяваме демокрацията
©

Последното заседание на това Народно събрание изкушава към обобщени оценки. На този последен ден от мандата на 41-то Народно събрание е важно да споделим урока от близо 4-годишното управление на ГЕРБ.

Това заяви от трибуната на Народното събрание Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, в последното заседание на парламента. В ръцете си държа стенографския протокол от първото заседание на този парламент. В него се казва, че ГЕРБ ще използва потенциала на цялата нация. Това не стана. Това беше пропиляно време да се използва потенциала на нацията. На вас съгласие не ви беше необходимо. Вие предприехте риска да управлявате с малцинство, като получихте подкрепата на три парламентарни групи. Въпросът от тук нататък е: дали сме научили урока на едно провалено управление? Всредата на мандата си, ГЕРБ загубиха легитимната подкрепа на парламентарните групи. Вие организирахте партийно инженерство и разбихте парламентарни групи, за да си купите депутати. Това е едно от най-уродливите неща случвали се в Народното събрание. Вие подменихте вота на българските граждани. Вие си купихте депутати, каза Местан.

ГЕРБ превърнаха 41-то Народно събрание в еднолична функция на решенията на един човек, продължи той. Политиката на отрицание на всичко, което е сторено преди вас, не осигури реки от мед и масло на българското общество и нямаше как да се случи. Случи се точно обратното. Имаме поредното крушение на идолите. България няма нужда от месия. България има нужда от политически прагматизъм и укрепване на демократичните институции. ДПС заявява категоричната си позиция, че след управлението на ГЕРБ, в България трябва да се възстановява демокрацията. За тези три години и половина беше направен опит да се реализира авторитарен режим. Демократичната система беше изместена от едноличната воля на един човек, категоричен беше Местан.

Българският бизнес е на колене след управлението на ГЕРБ. България е най-бедната страна в ЕС и страната с най-висока безработица. Това става на фона на изхарчените над 8 млрд. над приходите. Ясният знак е нови 400 000 безработни. Следващото правителство трябва да има ясни приоритети и да се подкрепя от широка коалиция. Изходът от кризата предполага да се използват усилията на цялата нация. Само ако сме научили този исторически урок, ще успеем да се справим с проблемите, завърши Местан.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1458 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
detelina

2013.03.24 | 20:31

7
Моля без обиди към г-н Местан!Да се уважаваме.И на мен не ми харесват речите му,защото са пълни с отрицание и омраза.Демокрацията си я има,времето е пропиляно за 23г., обобщенията за историческия урок ще ги решим, но ние на изборите,знаем,че следващия парламент няма да ни посипе с мед и масло.Стига сте отричали коалиции,защото имате надпис на входа на парламента''Съединението прави силата''Не се мразете,защото българина,турчина,селянина,гражданина от ден на ден едва оцеляват.Виждате дереджето ни,нои ние виждаме вашите коли и къщи.

2013.03.24 | 20:29

6
"Трябва да възстановяваме демокрацията" - разбирай, трябва спешно да отпушим всички каналчета за кражби и далавери, да назначим неграмотни турци навсякъде из администрациите и да наваксаме двойно за времето на безвластие.
kolombo

2013.03.24 | 20:29

5
Ако беше толкова сръчен и с ръцете си колкото с устата , щеше да има по-голяма файда за хората си!

2013.03.24 | 20:29

4
Турчин да въстановява демокрацията? Къде се е чуло и видяло. Тия гладни турци у когото е властта с него вървят. Не се наядоха гадините за толкова години. Агент Сава даде властта на агент Местан(не знам как му беше агентурното име).
Како ? како?

2013.03.24 | 20:28

2
Демокрация? Искаш демокрация? Ама от ориенталски тип ... с елементи на феодализъм.

2013.03.24 | 20:28

3
Демокрация, амаа от ориенталски тип ... с елементи на феодализъм си беше управлението на Бойко. Например цяла Добруджа се владее от 7 феодала а Бойко се държеше като самодържец
БЪЛГАРИН

2013.03.19 | 11:06

1
Гадни турци ВЪН от България и от парламента и защо по дяволите не си отглеждате тютюна и да ни слогувате както трябва да е а се месите в политиката на Българиа ??? Маи искате Босна ? Косово ? масово клане масови гробове

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини