Ангел Найденов: Лустрацията не можеше да се случи без да има закон

  • 14 юли 2011 13:14

  • 1528
  • 0
Ангел Найденов: Лустрацията не можеше да се случи без да има закон
©

Никой до този момент не е изразил негативна реакция от друга държава.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен по време на дебатите по промените в Закона за дипломатическата служба.


По думите му, ако принадлежността на дипломати към бившата Държавна сигурност е такава драма за управляващите сега, не се получава отговор на въпроса - защо 8 от тези посланици и дипломати са изпратени от сегашното правителство.
„Не можеше да има лустрация, без отваряне на всички досиета и без да го има този закон.

Лустрацията бе спряна от Конституционния съд, разкриването на досиетата също бе спряно от Конституционния съд. Запомнете това”, отговори на Найденов съпредседателят на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Според депутата от „Атака” Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година , Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - разчита на късата памет и се впука в исторически преглед, за да се забрави.


„Нямаше да разглеждаме този закон, ако през 1997-1998 г. правителството на Костов беше решило този проблем. Тогава трябваше да се осъществи това. Тогава правителството на Костов, с негово знание, хора, принадлежали към ДС, бяха предпазени от разкриване. Тогава можеше да излязат и досиетата. Това е демагогия и винаги ме е възмущавало”, заяви Шопов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини