Симеон Дянков е рекордьор по ваканции в ГЕРБ

  • 28 декември 2012 06:49

  • 3341
  • 13
Симеон Дянков е рекордьор по ваканции в ГЕРБ
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще остане с половин кабинет до първото заседание на Министерски съвет на 9 януари. Осем от министрите му са си заявили платен годишен отпуск в първите дни на Новата година. Това става ясно от справка по закона за достъп до информацията. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото, Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко и Делян Добрев ще почиват през трите работни дни на седмицата от 1 до 6 януари. Само един ден - на 2 януари, ще отсъства Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, а Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 е поискал по-дълга ваканция - 10 дни, пише "Стандарт".

Рекордьор по ваканции е финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, става ясно от справката. Неговият началник Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пък е ползвал най-малко от почивните си по закон дни. През тази година премиерът си е позволил само 5 дни почивка. При това те са от полагащите му се 30 дни от 2010 г. Борисов все още не е ползвал нито ден от отпуската си за 2011 и 2012 г. Така премиерът е натрупал неползвана ваканция от общо 91 дни. 18 от тях обаче премиерът ще загуби, защото те са от 2010 г., откогато важи въведеното 2-годишно ограничение за ползване на платения отпуск. Останалите дни - 13 за 2009 г. и по 30 за 2011 и 2012 г., ще бъдат изплатени като парично обезщетение при изтичане на мандата на правителството през 2013 г. Това означава, че тогава премиерът ще получи накуп почти три заплати, ако не излезе в отпуск по изборите. От първия си ден на държавна работа като главен секретар през 2001 г. обаче Борисов си дарява заплатата. Възнаграждението, което той получава като премиер, е 3300 лв.

Още трима министри от кабинета ще изгорят с по няколко дни отпуск заради пропускането на 2-годишния срок за ползването им. Това са шефът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март - с 8 дни, на еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник - с 4 дни, и на спорта Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото - с 3. Всички тези дни са от 2010 г. С най-много неизползвани дни ваканция са Дончев - с 51 дни, Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на - с 50, Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко - с 45, и Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко с 40 дни. Очаква се обаче около изборите част от министрите, свързани с политическата партия ГЕРБ, да излязат в отпуск, защото ще бъдат в изборна кампания.

Най-много отпуск през изминалата 2012 г. е ползвал финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи - 46 дни. От тях 18 дни са за 2010 г., а останалите 28 - за 2012 г. Дянков обаче стриктно спазва правилата, които сам въведе с почивките в държавната администрация. За 2013 г. той е прехвърлил само два дни от старата година. Той има да изчиства и още 9 дни от 2009 г., за които няма давност.

Министърът, който най-малко е излизал в отпуск през 2012 г., е Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета - само 5 дни, колкото и премиерът. Той е следван от Делян Добрев със 7 почивни дни през изминалата година и Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник - с 9. По закон премиерът не трябва да иска разрешение от никого за излизането си в отпуск, а просто да съобщи кога ще почива. Желанието му за ваканция обаче трябва да се отбелязва в специална книга от шефката на кабинета му Румяна Бъчварова.

Борисов и министрите му имат право на 30 работни дни платен отпуск на календарна година.

Последвайте канала на

3341 13

Коментари 13

Добави коментар
Радо

2013.01.11 | 16:03

13
Нали безработицата е 500 хиляди а минималната заплата е с такива висоти цели 300 лева що да не си почине лумпена Дянков. То целият мандат на Герб е една голяма почивка!
130

2013.01.11 | 16:03

12
ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО УПРАВЛЯВА НАЙ ЛЕСНО ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ.ТОЛКОВА БЮДЖЕТ .НА ТОВА МИНИСТЕРСТВО ТОЛКОВА НА ДРУГОТО ТОЛКОВА НА ТРЕТОТО ТОЛКОВА И ТАКА НАТАТЪК.СКРИВА СЕ ЕДИН ИЗЛИШЪК ОТ ОКОЛО 500 МИЛИОНА ЛЕВА И ПАРИ НЕМА.КРИЗА Е КАЗВА БОКО!ТЕЗИ ИДИОТИ АМА ПРЪСТА НЕ СИ МРЪДВАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ДОРИ И МАЛКО ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ЖИВОТА НА ПОЛОВИН ЧЕ И ПОВЕЧЕ БЕДНА БЪЛГАРИЯ.ДАНЪЦИ НА КАКВО ЛИ НЕ СЛОЖИХА ТЕЗИ БОКЛУЦИ. СЛЕД ЖАН ВИДЕНОВ ТЕЗИ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ. И ТЕ БЯХА ЕДНА СВЕТЛА ИДЕЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БГ.КОМУНЯГИТЕ МАЙ БЯХА ПО ТОЛЕРАНТНИ КЪМ НАРОДА.ПОНЕ НЕ НИ НАРИЧАХА **МАТЕРИАЛ**КАТО БОКО ТИКВАТА
ЬЯА

2013.01.11 | 16:02

11
И АЗ ГЛАСУВАХ ЗА БОЙКО ЦВЕТАНОВ ДЯНКОВ И СЕГА ИМ ЛАПАМ САЛАМИТЕ ЩОТО НЕМОГА ДА СИ КУПЯ.
6 месеца

2013.01.11 | 16:02

10
6 месеца....КРАЯТ Е БЛИЗО!
К.У.Р. ЗА ГЕРБ !

2013.01.11 | 16:02

9
КУРВО БОЙКО! КУРВО БОЙКО! КУРВО БОЙКО!
ali

2013.01.11 | 16:02

8
Борисов е прав. Учудват ме хора, които забравят 22 годишния преход и прехвърлят винатa на тригодишното управление на ГЕРБ. Бързо cе забравиха куфарчетата , приватизацията, хотелите по морето, битите миньори, отвличания, показни убийства u ...спрените фондове, защото ни казаха, че тройната коалиция краде. И сега най-големите крадци се обединиха, от които най-интересно е ДПС и БСП. Защо ли надигнаха такъв Bой за BCС и главен прокурорu , ясно е, досега съдии и прокурори бяха наши хора сега, при Бойко-не, има избор, добър или лош-следи се от Брюксел И ето паниката и страха от възобновяване на стари, потулени дела , без нашите съдии как дa не треперят и да не се обединят срещу Борисов? Сапaр, Наглите,Белене,Балкан..хора, това са много пари . Бойко ясно го каза, полицията предава на прокуратурата и тя прокуратурата е тази , която трябва да прецени ,достатъчни ли са доказателствата , за да го предаде на съда,а той вече решава.Дали е случайна помията, която се изля срещу Цветанов?Нарушиха спокойствието им, арестуват ги, сега може би ще има и присъдu c новият ВСС.
Zoro

2013.01.11 | 16:01

7
Хора, Станишев хич не ми харесва напоследък . То, не че преди ми харесваше, ама в последно време е станал много нервен и неадекватен. Седи, седи и от време на време на магарето "чуш" вика . Търчи наляво надясно , вайка се като обран евреин, дърдори глупости и истерясва когато Бойко не го отрази или го разстреля словесно с пет изречения. Мисля,че е време тва момче Станишев да си ходи да си почива в луксозната вила , да си четат Тора с еврейката и да се успокоят и двамата. Ся, няма да съм груба като някои други и да казвам,че е политически цирей, който трябва да бъде премахнат оперативно . Квото окрал-окрал, квото окепазил-окепазил ; нас амнезия не ни гони и помним за какво иде реч. Не го мразим , не искаме да го обесим публично, както заслужава, а просто искаме тихо и кротко да ни отърве от досадното си бърборене , което вече никой не слуша и не забелязва, макар Станишко да си е въобразил друго понеже е платил на няколко хиляди пенсионери да се разходят на протест. Не знам дали знае момчето, ама пенсионерите винаги са недоволни и за да разнообразят скуката, ще идат и на порно филм , стига някой да им купи билета . Та, такива ми ти работи със Станишев де. Еврофондовете не ги спряха заради мене или заради вас. Заради него ги спряха. Нека му предпишат нещо за оросяване на мозъка и да се сети най-накрая
321

2012.12.31 | 16:32

6
Включете се в подкрепа на групата от фейсбук: "ДА ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА МИЛИАРДЕРИТЕ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА"

2012.12.30 | 13:03

1
Опиши подробно как става включванетп
айс

2012.12.31 | 16:31

5
Рекордьорчо Мони,цункай Джиджи !

2012.12.31 | 16:31

4
Към 1 321 Що не се гръмнете цялата дружинка жалки комунистически драскачи, само внимавайте Костов и Станишев могат да ги изпреварят по пътя към пандиза ,нещо са притеснени с избора на главен прокурор...защо ли е така ?........ 7 ЬЯА, явно обичаш да лапаш "салами"

Добави коментар

Водещи новини