-
10 септември 2012 09:28
- 630
- 0
Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти влезе в сила преди дни.
Тя дава на млекопреработвателите два месеца гратисен период, в който трябва да се пригодят да изпълняват изискванията. С какво наредбата ще бъде полезна за потребителите и дали ще затрудни производителите? На тези въпроси отговори в "Преди всички" по БНР Рангел Кръстанов, директор на Дирекция "Здравеопазване на животните и безопасност на храните" в Министерството на земеделието.
"С наредбата се регламентират критериите за качество и състава на млечните продукти. Наредбата определя какво трябва да бъде вложено в едно сирене например, за да бъде то истинско сирене. Забранява се добавянето в млечните продукти на мазнини и протеини с немлечен произход. За търговците на едро тези изисквания вече са въведени", каза Кръстанов.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
България повдига задочно обвинение на Ружа Игнатова, САЩ дават до 5 милиона долара за информация за нея
26 юни 202414:22
Тошко Йорданов: Правителство би могло да има, ако има и желание, иначе нови избори не ни плашат
26 юни 202412:27
Марков, "Величие": Експертен кабинет означава скрита коалиционна формула, не е почтено
26 юни 202414:28
ПП-ДБ поиска оставката на шефа на ДАНС заради казуса с разпитите около детската болница
26 юни 202412:45
Финансовият министър с коментар за доклада на ЕК за влизането на България в еврозоната
26 юни 202415:31
ЕК: България не е готова за приемането на еврото
26 юни 202412:37
Мицкоски отговори на Борисов и Радев: От България идват послания от Средновековието
26 юни 202413:32
Първи инцидент с новите патрулки в София
26 юни 202414:50
Водещите новини! За връщането на Брендо: не може без протекции от службите. Министрите на отбраната на САЩ и Русия са провели разговор (и още…)
26 юни 202413:21