Летище София е готово за "въздушния" Шенген

  • 10 януари 2024 09:13

  • 1062
  • 2
Летище София е готово за "въздушния" Шенген
© Летище София

Отварянето на коридорите за свободно преминаване на граждани от страни от Шенген на летище София вече е подготвено за лесно изпълнение за една нощ. Всъщност ние сме готови отдавна, тъй като преминахме няколко успешни проверки от Европейския съюз, което също допринесе за приемането на България в Шенген. Това каза в интервю за БТА Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ – операторът на летище София. 

Правилата за разпределяне на полетите на Терминал 1 и Терминал 2 ще бъдат различни от сегашните. В тази връзка планираме заедно с авиокомпаниите комуникационна кампания, за да бъде сведен до минимум броят на пътниците, отиващи на грешния терминал, посочи Кабайеро. 

Данните ни показват, че повече от две трети от пътниците от и до летище София (69%) пътуват до и от държави членки на Шенген, като от 31 март те вече ще минават по-бързо на терминалите без граничен контрол, стана известно от думите му.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1062 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.10 | 09:27

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

2024.01.10 | 10:28

2
Глупости пишете.

Добави коментар

Водещи новини