Водещите новини! Земетресение близо до София. Оцеляла от нападението на „Хамас“ от миналата година се самоуби на рождения си ден

  • 21 октомври 2024 19:13

  • 5249
  • 2
Водещите новини! Земетресение близо до София. Оцеляла от нападението на „Хамас“ от миналата година се самоуби на рождения си ден
© Getty Images/Instagram/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 октомври   

 

Земетресение с магнитуд 2.6 по скалата на Рихтер е регистрирано близо до София. Това сочат данните на Национален институт по геофизика, геодезия и география.

Трусът е регистриран в 14:11 часа българско време.

Земетресението е регистрирано на повърхността до язовир Студена.

Няма данни за пострадали хора и щети.

Земетресение близо до София

***


Одитът в общинското дружество "Ученическо и столово хранене" ЕАД показва несъответствия и нарушения в крайните цени, менютата, енергийните стойности, във формирането на разходите за приготвяне и доставка, както и начисляване на разходи за акцизи, такси и мита, като за услугите се дължи само ДДС, без мита, акцизи и прочие.

Разкриха финансови нарушения в дружество "Ученическо и столово хранене" - Варна

***


Свидетелката Галибардова обясни пред съда, че заедно със съпруга ѝ са били на вечеря в заведение в непосредствена близост до пешеходната пътека. 

Жената е чула удар и като погледнала е видяла сблъсък и летящо тяло. 

Тъй като колата е профучала, тя и съпругът  ѝ, решили, че се опитва да избяга. Пробвали са да я настигнат, но са видели, че в близост до ул. „Раковска”, тя отбива. От автомобила е слязла жена, която е свалила дете от задната седалка. Жената е говорила по телефона. Галибардова я попитала дали тя е шофирала, а жената не отговорила. След като ѝ е казала, че има ударено момче, жената от колата само я е питала дали то е добре.  

Свидетел на катастрофата, при която на пешеходна пътека загина 15-годишният Филип, с разказ за трагедията

***


Вероятно отново ще имаме ниска избирателна активност, но в същото време не видяхме и никаква активна предизборна кампания. Това заяви в ефира на bTV доц. Ваня Нушева, преподавател по избирателни системи.

Според нея водещият фактор за апатията сред избирателите е заради начина, по който партиите представляват техните интереси, когато влязат в парламента.

Експерти: Има апатия, защото хората спряха да проявяват интерес към политиката

***


Министерството на труда и социалната политика ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци и да осигурява помощ и безопасна среда за украинските деца и семейства с деца в този тежък за тях период. Това каза служебният социален министър Ивайло Иванов пред посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук.

Украинските граждани могат да ползват социална защита и социални услуги в България, ако имат предоставено убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут или временна закрила, увери той, цитиран от сайта на социалното министерство.

Министър Иванов пред посланик Илашчук: България ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци

***


Молдова каза „да“ на европейската интеграция. В неделя бе проведен референдум в Молдова, на който избирателите трябваше да се произнесат за европейската интеграция на страната - дали тя да бъде закрепена в конституцията на страната.

Броенето на гласовете се превърна в трилър - първите предварителни данни показваха голямо предимство за гласовете „не“ - почти 20 на сто. След преброяването на 100% от протоколите обаче 50,29 % са „за“, а 49,71 % са „против“. Към 9 часа българско време сайтът на преброителите спря да работи. 

Референдумът беше иницииран от Мая Санду, която е привърженик на европейската интеграция.

100% преброени бюлетини и обрат: Молдова каза "да" на европейската интеграция

***


ЕС остава решен да подкрепя демократичните реформи в Молдова, заяви днес говорител на Европейската комисия по повод референдума и изборите в страната. Наблюдаваме много внимателно референдума и президентските избори, добави той, предаде БТА.

ЕК: В Молдова станахме свидетели на невиждани досега опити за външна намеса и разпространение на дезинформация от Русия

***


Ширел Голан – младо момиче, което е сред оцелелите от нападението на „Хамас“ от 7 октомври 2023 г., е сложила край на живота си в деня, когато е навършила 22 години.

Местното издание Times of Israel посочва, че Голан е била намерена мъртва в апартамена си, тъй като, година по-късно, не е съумяла да пребори посттравматичния стрес от изживяното.

Безжизненото тяло на младата жена е било открито в дома ѝ в селцето Порат, в околностите на град Нетания. Телефонът ѝ имал десетки пропуснати обаждания от нейни приятели, които искали да ѝ честитят рождения ден.

След трагедията семейството на Голан обвини правителството на Израел, че не е сторило нищо, за да окаже нужната подкрепа на оцелелите след злополучните събития от 7 октомври.

Оцеляла от нападението на „Хамас“ от миналата година сложи край на живота си навръх рождения си ден

***


Ако Северна Корея изпрати войски в Украйна, за да се бият на руска страна, това би довело до значително ескалиране на конфликта, заяви в социалната мрежа "X" генералният секретар на НАТО Марк Рюте.

Той обяви, че е провел разговор с южнокорейския президент Юн Сук-йол относно близкото партньорство на алианса със Сеул, фокусирайки се върху взаимносвързаната сигурност на Евро-атлантическия и Индо-тихоокеанския регион.

Марк Рюте посочи, че НАТО е готов да работи "в тясно сътрудничество" със Сеул в светлината на нарастващото военно сътрудничество между Русия и Северна Корея.

Междувременно Юн Сук-йол предупреди, че по-близките военни връзки между Москва и Пхенян "заплашват мира на Корейския полуостров и света", предаде БНР. Той каза още, че Южна Корея ще изпрати делегация в НАТО, за да сподели информация с алианса и "да вземе мерки за активизиране на сътрудничеството в областта на сигурността между Южна Корея, Украйна и НАТО".

Рюте: Ако Северна Корея изпрати войски в Украйна, това би довело до ескалация на конфликта

***


Високопоставен руски командир е убит с чук в пограничната с Украйна Брянска област, това заявиха от Главното управление на разузнаването (ГУР) към Министерството на отбраната в Киев.

„Чукът на възмездието застигна Дмитрий Голенков – началник щаб на 52-ри тежък бомбардировъчен полк", заявиха от силовото ведомство.

От ГУР допълниха: Той командваше атаките срещу мола "Амстор" в централния град Кременчуг (27 юни 2022 г.), при която загинаха 22-ма мирни граждани, и срещу град централния град Днепър (14 януари миналата година), отнела живота на 46-ма души, сред които и шест деца.

„Тялото на Голенков бе открито в ябълкова градина в село Супоньово. За всяко военно престъпление има справедливо наказание", добавиха от ГУР.

Киев: Отговорен за смъртта на над 60 мирни украинци руски командир е убит с чук

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
5249 2

Коментари 2

Добави коментар
ЕДИН БОКЛУК ПО-МАЛКО

2024.10.21 | 19:27

2
Водещите новини! Земетресение близо до София. Оцеляла от нападението на „Хамас“ от миналата година се самоуби на рождения си ден СЕГА Е ЕСЕН. КАПЯТ ЖЪЛТИТЕ ЛИСТА. УМИРАТ ЧРЕЗ САМОУБИЙСТВО ПСИХИЧНО ОТКЛОНЕНИТЕ, ШИЗОФРЕНИЦИТЕ, НАРКОМАНИТЕ.

2024.10.21 | 19:27

1
Водещите новини! Земетресение близо до София. Оцеляла от нападението на „Хамас“ от миналата година се самоуби на рождения си ден СЕГА Е ЕСЕН. КАПЯТ ЖЪЛТИТЕ ЛИСТА. УМИРАТ ЧРЕЗ САМОУБИЙСТВО ПСИХИЧНО ОТКЛОНЕНИТЕ, ШИЗОФРЕНИЦИТЕ, НАРКОМАНИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини