Мъж подаде сигнал за опасно шофиране в София и спаси живота на шофьора

  • 10 юли 2023 15:54

  • 3408
  • 1
Мъж подаде сигнал за опасно шофиране в София и спаси живота на шофьора
©
Слушай новината Слушай новината

За опасна ситуация на пътя съобщи мъж, който в неделния следобед е станал свидетел на кошмарно поведение на столичното Околовръстно шосе до Нови Искър. Шофьор, който криволичи с джипа си на пътя, удря мантинелите на мост и едва не се блъска челно в движеща се насреща му кола.

Мъжът е снимал видяното от него и го е разпространил в социалните мрежи.

Шофьор кара в насрещното на пътя Бургас – Созопол

Ето какво разказва той за опасната ситуация:

"Имах погрешна преценка за ситуацията. Мислех, че шофьорът е мъртвопиян. Звъннах на 112. Оказа се, че е с много високо кръвно и евентуално е получил някакъв пристъп. Разбрах всичко това след пристигането на КАТ и Бърза помощ". 

В коментарите под поста стотици хора изказват благодарности към мъжа, че се е обадил на 112, че е изчакал идването на пътните полицаи и лекарите, за да се увери, че състоянието на криволичещия шофьор не е причинено от алкохол, както и това, че не е снимал и избягал.

"Правилно сте постъпил, като сте звъннали на 112, но следващият път, когато карате отзад започнете да свирите и присветвате с дълги светлини, за да можете да привлечете внимание на шофьора, защото когато човек е с високо кръвно налягане може да изпадне в състояние в което той изобщо не осъзнава, какво прави и какво се случва...", коментира Ники Николов.

Венцислав Диков пише: "Ти си добър човек, повечето биха подминали", докато Камелия Башоглу настоява, че именно позвъняването на 112 е спасило живота на другия водач.

"Адмирации за гражданската Ви позиция и адекватна преценка. Доброто съществува!", заключава тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
3408 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Александър

2023.08.09 | 09:18

1
Башоглу?Софиянка от новите СЛАВЯНИ! Вай, зава лллу!

Добави коментар

Водещи новини