Благоевградчани искат ограничение по улиците на града заради опасно шофиране

  • 24 април 2024 07:30

  • 229
  • 1
Благоевградчани искат ограничение по улиците на града заради опасно шофиране
© Bulfoto

Част от жителите на улица "Владо Черноземски" в Благоевград с искане да бъдат поставени изкуствени неравностите на булеварда, до който живеят, а причината са високите скорости и шумните автомобили и мотори в района. По този повод са изпращали и жалби до общината, до този момент обаче реакция няма.

"Казусите, поради които сме се събрали, са два. Това е отсечка, която се намира на 400 м. от общината на града и на по-малко от 200 м. от сградата на МВР. Тук се развиват много високи скорости и се тестват шумовете на коли. Това се случва почти всяка вечер от 8 г. насам. Това не е първият сигнал, който подаваме, имали сме и подписка. Искаме по всякакъв възможен и законен начин да бъдат ограничени тези мотористи и водачи на коли, второ - засилен контрол от МВР", каза Александра Димитрова, жител на Благоевград, пред БНТ.

Мъж реже с флекс камерите за скорост

По думите на друга жителка на града, отсечката е като "писта" за мотористи и шофьори на леки автомобили.

"Шумът е непоносим, като някаква писта е, засилват се от едното кръгово и така до другото. Случвало ми се е, докато пресичам да минават покрай мен с висока скорост", обясни Зоя Календерска.

От община Благоевград обясниха, че вече са се съобразили с постъпилите сигнали и в понеделник ще заседава Комисията по безопасност, която ще предприеме мерки.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 11:07

1
❤️ Г­­о­р­е­­щ­­­и­­­ ­­­м­о­м­­­и­ч­е­­т­­а­­ ­в­и­ ­­о­­­ч­а­­­к­­­в­­а­­т ­­­-­ X­­1­8­.­­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини