От утре отварят за движение изцяло обновената ул. “Николай Коперник“ от ул. „Гео Милев“ до ул. „Калиманци“

  • 30 юни 2023 18:44

  • 2051
  • 0
От утре отварят за движение изцяло обновената ул. “Николай Коперник“ от ул. „Гео Милев“ до ул. „Калиманци“
© Аделина Ангелова/СО
Слушай новината Слушай новината

От утре, 1 юли, се отваря за движение изцяло обновеният участък от ул. “Николай Коперник“ от ул. „Гео Милев“ до ул. „Калиманци“ в район „Слатина“. Обектът е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова, по която изграждаме и ремонтираме основни улици в кварталите, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Това е третият етап от ремонта на улицата в район „Слатина“. В предходните два етапа са ремонтирани участъците от ул. „Николай Коперник“ от бул. „Цариградско шосе“  до ул. „Шипченски проход“ и от ул. „Шипченски проход“ до ул. „Гео Милев“. 

Заместник-кметът на София Ангел Джоргов: От утре започва ремонт на части от ул. "Николай Коперник"

Изградени са нови канализационни клонове по ул. “Атанас Узунов“, улично ЛЕД осветление, тротоари, обезпечени за ползване от хора в неравностойно положение, обновени са изцяло пътните платна с асфалтова настилка. Направена е нова маркировка.

Продължават довършителните работи по тротоарите в обхвата на спирките на градския транспорт с цел изграждане на фундаменти за спирковите навеси. От страната на зала „Фестивална“ е изпълнена пешеходна алея. Предвижда се през есента да бъдат засадени и нови дървета.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини