Проф. Владимир Чуков за novini.bg: Путин сгафи ли като подари златни пръстени на лидерите на ОНД?!

  • 30 декември 2022 13:02

  • 3297
  • 0
Проф. Владимир Чуков за novini.bg: Путин сгафи ли като подари златни пръстени на лидерите на ОНД?!
© pixabay

Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия Изток и исляма.

На срещата на високо на лидерите на ОНД в Санкт Петербург Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През подари златни пръстени на останалите осем държавни глави.

Ако западните политолози иронично коментираха този факт в светлината на творбата на Дж.Р.Р. Толкин „Властелинът на пръстените“, то живеещата в Белгия блогърка от ирански произход Ясмина Ломберт извежда друг акцент на акта. Тя обяснява протоколния гаф на руския лидер от цивилизационна гледна точка.

В своя туит тя извежда факта, че след даването на подаръка единствено беларуският президент Лукашенко си го е поставил на пръста. Бойкотът на златния пръстен от страна на мнозинството от присъстващите,

Ясмина обяснява със забраната на исляма на мъжете да носят златни пръстени. В края на своя постинг тя добавя: „Това е още един удар срещу Путин.“

От осемте мъже, отзовали се на поканата на Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През шестима са мюсюлмани. Техните държави, а именно Казахстан, Азербайджан, Туркменистан, Узбекистан, Киргистан и Таджикистан са страни-членки на Организацията ислямско сътрудничество.         
 

Аделина Делийска
3297 0

Свързани новини

Водещи новини