Проф. Владимир Чуков за novini. bg: Човекът, държащ парите на бин Салман, играе голф с Тръмп

  • 07 ноември 2022 13:41

  • 2492
  • 0
Проф. Владимир Чуков за novini. bg: Човекът, държащ парите на бин Салман, играе голф с Тръмп
© личен архив

Коментар  за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия Изток и исляма.

Активисти в социалните медии /вероятно симпатизиращи на Демократическата партия/ разпространиха отново снимка от срещата на бившия президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския с управителя на Саудитския суверенен фонд Ясер ал Румаян във връзка с наближаващата дата на междинните избори в Съединените щати. Снимката показва саудитски служител, близък до престолонаследника, Мохамед бин Салман, носещ шапка с изписан слоган от кампанията на Тръмп Make America Great Again.

Според експерти снимката потвърждава подкрепата на Саудитска Арабия за бившия президент на САЩ,

особено след като тя е в социалните медии дни преди междинните избори. Нещо повече, при добри резултати за републиканците се очаква Тръмп да обяви своята кандидатура за президентските избори през 2024 г.

Снимката е направена през юли, по време на голф турнира LIV. Състезанието е проведено на едно от голф игрищата на Тръмп, спонсорирано от Саудитска Арабия. Той проведе спортното мероприятие, въпреки призивите на близките на жертвите от атентатите от 11 септември то да бъде отменено. Тръмп описа турнира като „страхотно нещо от Саудитска Арабия“. Тогава бившият президент добави: „Познавам отдавна тези момчета от Саудитска Арабия, те са ми приятели от дълго време, те са инвестирали в американски компании и честно казано това, което правят за голфа, е невероятно."

Запознати припомнят, че LIV Golf Championship е новият конкурент на PGA Championship. Той е спонсориран от саудитския държавен инвестиционен фонд, плащайки на видни голфъри огромни суми, за да играят на неговите игрища. Активисти припомнят, че до този момент са се включили много известни спортисти в това число и голфъри като Фил Микелсън и Дъстин Джонсън. Австралийският предприемач и бивша голф-звезда Грег Норман ръководи административно LIV.

Преди дни в социалните медии се завъртя и снимка на голф игрище на Христо Стоичков с Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Според текста на Камата, те са се засекли случайно на едно от частните голф игрища в Палм бийч.

Аделина Делийска
2492 0

Свързани новини

Водещи новини