Предлагат увеличение с над 50 ст. на кубик вода в Русе

  • 06 декември 2022 11:28

  • 350
  • 1
Предлагат увеличение с над 50 ст. на кубик вода в Русе
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

КЕВР обсъжда предложенията на 14 ВиК оператори за повишаване на цената на водата от първи януари. Сред тях е водоснабдителното дружество в Русе. Очакванията са там водата да поскъпне с 56 ст.

В момента за кубик вода русенци плащат 3,85лв. с ДДС, като цената включва доставяне, отвеждане и пречистване.

Очакваната актуализирана крайна цена ще 4,41 лв за кубик.

Кремена Митева издържа тричленно семейство. За последния месец е платила 45 лв. за вода и казва, че след повишението трудно ще се справят с разходите.

Очакваното повишение е още едно изпитание за семейните бюджети и на младите семейства, и на пенсионерите. За да се справят финансово, Даниела Тимова и съпругът ѝ ще си наложат различни ограничения.

Водата в Перник се очаква да поскъпне с 30%

"Ще се опитваме да икономисваме от това, което можем. Загасяме лампите, по-малко вода, ще гледаме да затваряме веднага чешмите. Лошото е, че имаме едно село лятно време и се чудим дали ще успеем следващото лято да гледаме зеленчуци за собствени нужди.

От ВиК – Русе обясняват, че основната причина за исканото увеличение на услугата е скъпият ток. Над 40 % от разходите на дружеството отиват за плащане на електроенергията, тъй като водата се доставя до потребителя чрез изпомпване.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.06 | 15:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини