Спират автобусите по междуселищните линии в община Карлово

  • 03 ноември 2022 08:08

  • 438
  • 1
Спират автобусите по междуселищните линии в община Карлово
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Няма как да издържим финансово. Това е причината пловдивският превозвач "Хеброс бус" да спре обслужването на междуселищните линии в община Карлово.

"Това не може да продължи до безкрая. Разходите за гориво по едно направление са 450 лева, а приходите от билети са 200 лева. Държавата не помага на междуселищните превози", заяви пред бТВ управителят на транспортната фирма Веселин Дошков.

Той твърди, че предвидените помощи не се превеждат навреме и средствата си стоели в сметката на общината.

Зам.-кметът на Карлово Антон Минев обясни, че общината не дължи пари на Веселин Дошков. Всички компенсации и субсидии се превеждали ритмично.

Минев обясни, че днес имат разговори с други транспортни фирми, които да поемат обслужването на линиите на "Хеброс бус". Те обаче също имали условия.

Пускат повече градски рейсове в Пловдив

Според Александър Маринов от община Карлово трябва да се промени методиката за дофинансиране от страна на държавата, като се плаща на изминат пробег чрез субсидия.

"Направлението Карлово - Клисура е 40 км. Има - няма пътници, рейсовете вървят и правят разходи. Трябва да се реши този генерален проблем", каза Маринов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.03 | 13:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини