Конфедерацията на автобусните превозвачи: Имаме спешна нужда държавата да ни подкрепи

  • 09 септември 2022 08:49

  • 263
  • 1
Конфедерацията на автобусните превозвачи: Имаме спешна нужда държавата да ни подкрепи
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Алармирахме за тежката ситуация на нашите протести, защото цените на горивата са фактор, който влияе върху всяка една стока и услуга в страната ни и на всеки един български гражданин. Това съобщи в "Денят започва"по БНТ председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Изключително тревожно е, че метановото гориво е може би най-скъпото в целия ЕС. Това е непосилно за българите, добави още тя и заяви, че превозвачите имат спешна необходимост от подкрепата на държавата.

Експерт: Бензинът пада под 3 лева до 3 седмици

"Адмирираме това, което вицепремиерът и министър на транспорта г-н Алексиев прави в момента за транспортния бранш, защото трябва с общи усилия да се справим, когато сме в някаква криза - икономическа, политическа, пандемията или каквато и да било друга."

Милтенова добави, че за автобусните превозвачи е изключително важно да работят на достъпни цени и да осигурят качествена услуга за населението. 

"Тази зелена сделка би трябвало да може да бъде подпомогната от държавата и да бъдат предвидени мерки. В момента сметката за Зелената сделка, разписана от ЕС, я плащат българските граждани и българските превозвачи", допълни тя.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
2LOOP

2022.09.09 | 08:58

1
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЪЩО.

Добави коментар

Водещи новини