Пускат повече градски рейсове в Пловдив

  • 26 май 2022 13:58

  • 288
  • 0
Пускат повече градски рейсове в Пловдив
© Булфото (архив)

Повече градски автобуси ще се движат в Пловдив. За връщането на старите разписания, намалени по време на пандемията, съобщиха зам .-кметът по транспорт Тодор Чонов и директорът на ОП ”ОКТ” Георги Стоилов, след като Общинският съвет гласува на сесията предложението на администрацията за увеличаване на средствата за превозвачите.

Компенсациите за фирмите се вдигат успоредно с увеличение на пробега на над 250 автобуса по 29 линии. Това ще стане факт, след като решението влезе в сила.

Мотивът е, че с намаляването на автобусите заради пандемията фирмите не могат да усвоят държавната субсидия, съобщи Марица. 

Куриоз: 3000 инвалиди - 170 места за паркиране в Пловдив

Освен общинските средства на превозвачите, през миналата година държавата осигури над 7 млн лева. Общината трябваше да върне 236 000 лева, защото нямаше как да плати за намаления брой на курсовете.

Зам.-кметът обясни, че след издаването на заповедта за премахването на COVID разписанието в пиковите часове рейсовете ще вървят през 10 минути, а в останалите - през 15. Сега се случва пътниците да висят на спирката и по половин час.

Според данните на общината фирма "Хеброс бус" има днес по линиите със 7 автобуса по- малко. С решението на Общинския съвет фирмите, които участват в консорциума, ще могат да поемат маршрути, ако някой от партньорите не се справя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
288 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини