84 деца на загинали и пострадали служители на МВР получиха по 800 лева за първия учебен ден

  • 13 септември 2022 16:01

  • 844
  • 0
84 деца на загинали и пострадали служители на МВР получиха по 800 лева за първия учебен ден
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

С подкрепата на всички дарители на благотворителната кампания Министерството на вътрешните работи създаде традиция за осигуряване на финансова помощ за децата на загинали и пострадали полицаи и пожарникари по повод първия учебен ден. Тази година 84 деца получиха по 800 лева от набраните по сметката на кампанията средства.

Благодарим на всички, които подкрепят каузата на МВР с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си, посочват от вътрешното ведомство.

МВР преведе по 300 лева на 92 деца на загинали и ранени полицаи

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Благодарение на  дарителите, които ни подкрепиха, през настоящата година участващите в благотворителната кампания на министерството деца получиха по 300 лева за Великденските празници. По традиция част от набраните средства бяха заделени за завършващите средното си образование – на зрелостниците бяха преведени по 700 лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
844 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини