Водещите новини! Конфликтът Армения—Азербайджан отново се разпали. Жители на Гълъбово на протест срещу „Брикел“ (и още…)

  • 13 септември 2022 13:15

  • 893
  • 1
Водещите новини! Конфликтът Армения—Азербайджан отново се разпали. Жители на Гълъбово на протест срещу „Брикел“ (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

***

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 13 септември ***

 

Сраженията между Азербайджан и Армения в оспорвания регион Нагорни Карабах в Южен Кавказ снощи отново се разгоряха, предаде ДПА.

Според съобщения в руските новинарски агенции, които се позовават на арменското министерство на отбраната, азербайджанските войски са атакували арменски позиции на три места с артилерия и едрокалибрени оръжия.

Конфликтът между Армения и Азербайджан отново се разпали

***

Украинските войски вчера разшириха превзетата от тях територия, като на места стигнаха до североизточната граница на страната и заявиха, че са пленили множество руски войници в рамките на светкавичното си настъпление, което принуди Москва бързо да изтегли силите си, предаде Асошиейтед прес.

Украйна си възвърна още територии, съобщи, че е заловила множество военнопленници

***

Протест срещу работата на ТЕЦ „Брикел”. Граждани от Гълъбово излизат на демонстрация заради замърсяването на въздуха.

Заради това се стигна до СПИРАНЕТО НА ЦЕНТРАЛАТА ОТ БИВШИЯ МИНИСТЪР на екологията Борислав Сандов, НО СЪДЪТ В СТАРА ЗАГОРА ОТМЕНИ РЕШЕНИЕТО.

Жители на Гълъбово излизат на протест срещу работата на "Брикел"

***

„В момента "Марица 3" не работи. ТЕЦ "Брикел" обаче работи, но там се правят ежедневни проверки“.

Припомняме, че при проверки от бившия еко-министър се установи, че в „Брикел“ се правят замервания на места, където липсва замърсяване, за да се пишат доклади, че няма нарушения, техниката беше слагана встрани от пушека, а той – пушекът, често беше изкарван през прозорци и т.н. трикове. 

Вероятно има причина местните да протестират, че съдът е разрешил на „Брикел“ да работи. 

Продължава да е затворен ТЕЦ "Марица" 3

***

Протекции…

Началник на сектор и началник на група в столичната "Пътна полиция" помагали на Семерджиев

***

Криминалист: Протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво

***

Цените на петрола спаднаха в ранната търговия в Азия днес заради опасенията на инвеститорите от намаляване на търсенето в Китай, най-големият вносител на суров петрол в света, както и заради очаквания от продължаващото покачване на лихвените проценти в САЩ и Европа, предаде Ройтерс.

Цената на петрола пада в ранната търговия

***

Близо 80 на сто от турската общественост подкрепя членството в ЕС, заяви в понеделник ръководен турски служител, отговарящ за отношенията с блока, предаде Анадолската агенция.

„Мога да ви информирам, че 79 процента от турския народ желае членство в ЕС", заяви Фарук Каймакджъ, заместник-министър на външните работи и директор по въпросите на ЕС. Той написа това в пост в Туитър в отговор на публикация на представител на службата по политически комуникации на Европейската комисия.

80% от турската общественост подкрепя членството в ЕС

***

????

Пекин: С Русия работим за един по-справедлив световен ред

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сега

2022.09.13 | 15:03

1
сега еврогейците ще се праввят на ни чули, ни видели.

Добави коментар

Водещи новини