Криминалист: Протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво

  • 13 септември 2022 08:03

  • 1737
  • 4
Криминалист: Протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво
© Нова телевизия

Протекциите над Георги Семерджиев са били на по-високо ниво в йерархията на МВР. Това коментира криминалистът Иван Савов в предаването "Здарвей, България" по Нова телевизия. 

Вчера стана ясно, че мъжът, който преди месеци уби две жени на тротоар в столицата, е бил пазен от десетки полицаи. Това установи проверка на МВР, чиито резултати бяха оповестени в понеделник от ресорния министър Иван Демерджиев. По случая ще има и дисциплинарни уволнения на служители от системата. 

Според криминалистът това е много голямо петно върху системата на МВР и върху полицията в частност. 

По думите му обаче това е само върхът на айсберга и най-лесното, което е можело да се констатира.

„Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо”, твърди Савов.

„Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро за Таки. По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите. Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво”, каза още криминалистът.

Уволняват Симона Радева, 40 полицаи са помагали на Семерджиев

Той беше категоричен, че няма как да бъде пуснат нарушител само с административно наказание, без ръководен служител да го разреши.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1737 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Киролацията на К.у.р.о

2022.09.13 | 08:39

3
Ми то по високото ниво е Рашо Дамаджаната а над него е бил Киро Тъпото. Ами пазили са го щото е носил на Киро и Лена на Киро и Миро пици с кристали и бели магистрали.

2022.09.13 | 09:20

4
А най отгоре бил чекмеджан тиквен.

2022.09.13 | 08:13

2
А Черепа кой го пази от МВР?????
Хах

2022.09.13 | 08:11

1
Колко задържани има по случея до момента щом се коментират данни значи е минало разследване 0 нали както при на Рашо цялото управление изнасяме данни а движение 0 и какво като е имало ще ги освободят и нищо и следващите си действат пак

Добави коментар

Водещи новини