Изграждат бюст-паметник на Васил Левски в Кермен

  • 07 септември 2022 16:31

  • 479
  • 2
Изграждат бюст-паметник на Васил Левски в Кермен
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

"Паметник на Васил Левски ще бъде изграден в град Кермен. Главният архитект на община Сливен е дал положително становище за мястото, където ще бъде поставен", съобщи пред журналисти председателят на Общински съвет (ОС) в Сливен Димитър Митев.

Той допълни, че искането от кмета на Кермен за изграждане на паметника ще бъде внесено за разглеждане на сесия на 8 септември, информира "Дарик".

Бюст-паметникът ще бъде поставен в градинката пред железопътната гара на Кермен, като според становището имотът е с добра достъпност, на оживено място и със съществуваща едроразмерна растителност.

Идеята е на Инициативен комитет по повод 150-ата годишнината от гибелта на Апостола. Идейният проект е на скулптура Кирил Стоянов.

Отбелязваме 185 години от рождението на Васил Левски

Необходимите средства за осъществяване на идеята са в размер на 15 000 лева и са осигурени от дарения.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Георги

2022.09.15 | 14:05

2
УкрИнците надраскаха няколко наши паметници като ги мислили за руски да сложат камера поне по новините никъде неви показаха паметника дето укрите го нашарели мълчат Бтв
Ху кеърс

2022.09.07 | 17:30

1
Направете нещо за хората да е в ползва дайте ги тези пари на човек който е жител, но няма имот помогнете им да живеят.Какво ми правите паметници идиоти прости.15000лв за глупости.

Добави коментар

Водещи новини