Водещите новини! ЕС е изправен пред най-тежките горски пожари от 2006 г. Руски войник: Превърнаха ни в диваци (и още…)

  • 18 август 2022 19:14

  • 1956
  • 3
Водещите новини! ЕС е изправен пред най-тежките горски пожари от 2006 г. Руски войник: Превърнаха ни в диваци (и още…)
© Getty/Булфото/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 18 август ***

 

Европейският съюз е изправен пред най-тежките горски пожари през този период от годината, откакто през 2006 г. започна воденето на съвместна статистика за този вид природни бедствия, обяви днес Европейската комисия.

„Изправени сме пред тежко лято в Европа, до този момент през тази година са изгорели над 700 000 хектара", каза в изявление европейският комисар за управление на кризи Янез Ленарчич.

ЕС е изправен пред най-тежките горски пожари от 2006 г.

***

Павел Филатиев наскоро публикува в интернет спомени от своето участие във войната.

По думите на Филатиев състоянието на руските въоръжени сили е плачевно. "Украинците ни обстрелваха, а ние не можахме да направим нищо. Нито да се скрием, нито да отвърнем на огъня.

Нямахме нито сили, нито средства да предприемем каквато и да е било ответна мярка. С очите си видях как войници се прострелват в ръцете и краката, за да се върнат по домовете си и да получат компенсация в размер три милиона рубли (около 41 000 паунда)", добави той.

Според бившия военен техниката, използвана от руските сили, също е в плачевно състояние. "Пътувахме със стари и неподдържани камиони. Ръждата бе навсякъде. Нямаше дори опит да скрие тежкото състояние", добави той.

По отношение на това как ще завърши войната Филатиев написа: Не знам. Аз обаче знам, че това не е войната на обикновените руснаци и най-лошото е, че точно те плащат най-високата цена.  

"Това не е война за Русия, това е война срещу Украйна", посочи още той.

"Филатиев бе част от 56-и гвардейски полк на военновъздушните сили, разположен в окупирания от Москва през 2014 г. полуостров Крим. Преди това военният е служил в Чечения и други части на Русия. В момента той се намира извън родината си", добави "Гардиън".

Руски войник, биел се в Украйна: Превърнаха ни в диваци

***

"Най-малко 20 души, работели за руската Федерална служба за сигурност (ФСС), загинаха в Украйна", предаде израелската медия мигнюз.

"Взрив разтърси сграда в град Лисичанск (в източната Луганска област и превзет от силите на Москва в началото на юли тази година). Експлозията разруши сграда, използвана от окупаторите.

Загинаха поне 20 служители на ФСС и десетки военни от Втори армейски корпус", предаде медията, като се позова на източници от Украйна.

Днес израелската медия нюзру съобщи, че взрив е избухнал в село Межводное (в западната част на окупирания от Москва през 2014 г. Кримски полуостров). "Очевидци съобщиха за пожар и облаци черен дим. Причините за експлозиите все още не се известни", добави базираното в еврейската държава издание.

Взрив уби 20 души от руската ФСС в Украйна

***

Киев: Москва е в задънена улица

***

Полша намери начин

Полша е договорила 800 милиона куб. м. природен газ за новия газопровод "Балтик пайп"

***

„Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната", посочиха в своя позиция от „Продължаваме промяната".

ПП и ДБ ще се явят отделно на изборите

***

Още едно дълго обяснение

Слави Трифонов с нови обяснения за имуществената си декларация

***

Прилагаме разпоредбите на закона спрямо всеки, който не го спазва. Така лаконично коментираха пред "24 часа" от антикорупционната комисия твърдението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, че си е платил глобата, която дължи заради това, че не е подал декларация пред институцията.

От  КПКОНПИ отказаха повече подробности с аргумента, че биха се засегнали лични данни.

Антикорупционната комисия отговори на Слави за неподадената му данъчна декларация

***

 

Novini.bg
1956 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.08.18 | 23:32

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ем супер

2022.08.18 | 22:54

2
Като опре ножа до кокала и ще им пусне атомката над Киев и до там ще са нито Ес нито Нато и маи вече американците ще ги спасят
PaulaFox

2022.08.18 | 19:42

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини