Водещите новини! Как кризата с газа може да се реши и без „Газпром“. Първи износ на пшеница от Украйна в рамките на споразумението (и още…)

  • 12 август 2022 13:05

  • 696
  • 0
Водещите новини! Как кризата с газа може да се реши и без „Газпром“. Първи износ на пшеница от Украйна в рамките на споразумението (и още…)
© Getty/NovaTV/Novini.bg

***

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 12 август ***

 

Вероятно през октомври и ноември няма да има проблем „Булгаргаз” да задоволи потреблението на всички потребители в страната. Проблемите може да дойдат през декември, ако търсенето остане в границите от последните 5 години. Ние обаче очакваме понижаване. Така, че при внос на втечнен природен газ и доставките от „Чирен” и Азербайджан, ще успеем да се справим”, категоричен бе Владимиров.

Енергиен експерт разкри, че кризата с газа може да се реши и без "Газпром"

***

Експертите говорят: Ще имаме ли газ за зимата и на каква цена?

***

Вероятността да влезем в спирала от избори, особени при наличието на толкова кризи, е голяма. Това може да бъде използвано, за да се настрои обществото, че парламентарната демокрация не работи и трябва да преминем към президентска република. Това заяви Ивайло Мирчев от “Демократична България” в политически коментар за предаването “Въпросите” по TV1.

Надявам се това да не е крайната цел, тъй като в никакъв случай не е полезно за България. Както също се надявам да има разум на предстоящите избори и той да победи. Ако се окажем в подобна конфигурация или по-тежка, ще бъде много трудно да се състави управление”, каза бившият народен представител.

Мирчев (ДБ): Дано не се правят опити за преминаване към президентска република

***

Зам.-председателят на "Има такъв народ" и шефът на ПГ на ИТН в парламента Тошко Йорданов има рекордно количество сметки в банките - 19.

Това става ясно от имотните декларации за 2021 г., публикувани на сайта на КПКОНПИ.

Тошко Йорданов с 19 сметки в банки и нов "Фолксваген"

***

От днес две области се връщат от червената в жълтата COVID зона на база 14-дневната заболеваемост. Това са Ловеч и Пловдив.

Заболеваемостта от COVID-19: Още две области се връщат в жълтата зона

***

Още два кораба напуснаха украински черноморски пристанища, като единият е натоварен за първи път с украинска пшеница, която ще бъде изнесена благодарение на споразумението, постигнато с посредничеството на ООН, съобщи турското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Пред последните две седмици общо 14 кораба потеглиха от Украйна след сделката с Русия за възобновяване на износа на зърно от украинските черноморски пристанища, който бе прекратен заради войната в Украйна.

Първи износ на пшеница от Украйна в рамките на споразумението, постигнато под егидата на ООН

***

Японският премиер се ваксинира срещу COVID-19 за четвърти път

***

Мексикански войници конфискуваха на контролно-пропускателен пункт на северния граничен щат Сонора почти 1,5 тона метамфетамин и 149 килограма вещество, което най-вероятно е фентанил на прах, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на вчерашна информация от мексиканската армия. 

Войниците са открили в камион и 816,486 хапчета, които най-вероятно съдържат фентанил. От министерството на отбраната казаха, че са получили информация за камион, натоварен с концентриран плодов сок на прах, който също е пренасял наркотици до граничния град Тихуана.

Мексиканската армия конфискува 1,5 тона метамфетамин в граничния щат Сонора

***

 

Novini.bg
696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини